Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Doble motiu de celebració per al Centre Social de Sants
  • CA

El Centre Social de Sants està vivint aquest dissabte una jornada especial per dos motius ben diferents: d’una banda, porta a terme la cloenda de les celebracions del 50è aniversari i, de l’altra, comencen els treballs de rehabilitació integral de la seu que tornarà a estar operativa en dos anys.

Pel que fa a la vessant més lúdica, la plaça de Bonet i Muixí ha estat testimoni de diverses activitats de caire familiar, com ara un espectacle de la companyia L’Estenedor, animació infantil o tallers. Els veïns i entitats s’han reunit al migdia per celebrar el vermut d’aniversari d’una associació històrica que d’ençà 1971 ha tingut la seu al carrer Olzinelles 30. Un sopar al Casinet d’Hostafrancs i un parell d’actuacions musicals posaran el punt final a la festa.

La nova edificació multiplicarà per quatre els espais disponibles

Quant a la reforma, té una inversió municipal de 2,6 milions d’euros. Les obres estaven pendents des de feia molt temps, atès que el 2007 ja es van trobar greus problemes estructurals que van obligar a apuntalar l’edifici. Com a conseqüència, només es podia utilitzar la planta baixa.

L’estructura serà totalment nova, per bé que es conservarà la façana i alguns mosaics interiors. En total, hi haurà més de 1.000 metres quadrats que inclouran tres plantes d’alçada i un sota terra, a banda de la planta i la planta baixa. La nova seu quadruplicarà els espais que ara mateix estan disponibles. U

na de les grans novetats és que es guanyarà un pati interior enjardinat darrere l’edifici. La trentena de col·lectius que acull el centre disposaran d’aules de diferents mides en les plantes primera, segona i tercera, espais que també ocuparan altres entitats i serveis com ara el Punt InfoJove o l’Escola Comunitària La Troca. Mentre durin les obres tota l’activitat veïnal es traslladarà a un local provisional a l’avinguda del Carrilet, 5, al barri de la Bordeta.

Mig segle intens de vida lligat a grans transformacions urbanístiques

El centre ha volgut recordar les nombroses reivindicacions que ha liderat per millorar la vida al barri durant aquests 50 anys. Moltes d’elles han estat estretament lligades a transformacions urbanístiques, com ara la recuperació de l’antiga fàbrica tèxtil del Vapor Vell, la construcció del Parc de l’Espanya Industrial o bé el reallotjament dels habitants de les antigues barraques del camí de la Cadena, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa