Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les 6 coses que has de saber per anar a la manifestació de la Diada 2019

L’Onze de Setembre tornarà a estar protagonitzat per una gran manifestació independentista. La Diada 2019 omplirà el centre de Barcelona de samarretes turquesa, el color escollit per la mobilització d’enguany. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) és organitzadora de l’acte, amb la col·laboració de l’Associació de Municipis per la Independència i Òmnium Cultural. L’ANC ha donat a conèixer aquest dijous tots els detalls de la manifestació, que porta per lema Objectiu Independència. Aquestes són les 6 informacions clau per a la ciutadania que hi vulgui participar.

A quina hora i on es farà?

La mobilització es celebrarà de 16 a 18.30 hores aproximadament a la Gran Via de Barcelona, en forma d’estel emulant la bandera independentista. Omplirà la plaça Espanya i els carrers adjacents en ambdues direccions (Paral·lel, Creu Coberta, Tarragona, Maria Cristina i Gran Via) i s’allargarà per la Gran Via fins arribar al passeig de Gràcia. La confluència d’avingudes a plaça Espanya simbolitza, segons l’ANC, “la pluralitat de l’independentisme per posar-se d’acord per un objectiu comú: la independència”. 

Recorregut de la manifestació de la Diada 2019 / ANC

Recorregut de la manifestació de la Diada 2019 / ANC

Quins trams i acte central hi haurà?

El recorregut es divideix en 26 trams, dividits en 4 grans àrees. Cada tram el gestionen 40 voluntaris i dues assemblees territorials de l’ANC, una del Barcelonès i una altra de fora la comarca. Paral·lelament, l’estructura de seguretat i prevenció vetllarà perquè no es produeixi cap incident.

Els assistents han de ser al seu lloc a les 16h i podran participar en les activitats d’amenització fins les 17:14h. A aquesta hora començarà l’acte central de la mobilització a l’escenari que hi haurà al final de l’Avinguda Maria Cristina. Aquest durarà uns 45 minuts i constarà de 3 blocs: representació de la diversitat de la societat; què pot fer la societat per la independència i missatge final al Govern i al Parlament. Clourà l’acte el Cant dels Segadors.

Cal inscripció prèvia?

Sí, cal que els participants s’inscriguin amb antel·lació en algun dels 26 trams. Ho poden fer a través del web Diada.assemblea.cat. Segons ha anunciat l’ANC, ja no queda cap tram amb ocupació baixa a la Diada. En el següent mapa es pot consultar el grau d’ocupació de cada tram, amb el que l’entitat convida als assistents a repartir-se de forma més homogènia per tot el recorregut.

Trams de la manifestació de la Diada 2019 / ANC

Trams de la manifestació de la Diada 2019 / ANC

Zones protegides i punts liles

Els assistents vulnerables o amb necessitats especials disposen de 4 zones reservades on evitar submergir-se en la gran aglomeració de persones de la mobilització. Les 4 estan destinades a gent gran, dones embarassades, persones que requereixin atenció especial i famílies amb nadons. Són espais de 80m2 a l’ombra, amb 60 cadires i 4 para-sols, delimitats amb tanques, amb un WC adaptat i voluntaris sanitaris per atendre possibles urgències mèdiques. Per reservar-hi plaça cal trucar al telèfon de l’Assemblea 93 655 82 82 de les 10 h a les 14 h i de les 16 h a les 20 h. 

A més s’han previst diversos punts lila, que són punts d’atenció i informació d’agressions sexistes. A les carpes, personal voluntari atendrà casos i dubtes que puguin produir-se en el transcurs de l’acte. També hi haura una zona habilitada per a persones amb capacitats diverses davant l’escenari, amb WC adaptat i intèrpret del llenguatge de signes català. 

Afectacions al trànsit i als transports públics

Per als qui arribin a la ciutat de Barcelona en vehicle privat, l’ANC recomana que quedi aparcat abans de les 15h per anticipar-se als talls de trànsit. Els autocars llogats per les assemblees territorials ja tenen assignats espais específics d’aparcament. Pel que fa al transport públic, un total de 29 línies d’autobús es veuran afectades per l’ocupació de la Gran Via i alteraran el seu recorregut de 15 a 21 hores. Es tracta de les línies D20, D40, D50, H12, H14, H16, V7, V9, V11, V13, V15, 7, 13,19, 21, 22, 24, 46, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 67, 79, 109 i 150. 

L’ANC recomana fer servir el metro per arribar a la concentració, a través de les estacions properes a la plaça Espanya i a la Gran Via. TMB reforçarà el servei a les línies L1 i L3, que funcionaran com si fos un dia feiner. D’altra banda, els FGC augmentaran la freqüència de pas i el nombre de vagons per comboi a partir de les 12h del migdia i fins a les 21.30h. Renfe oferirà el servei habitual d’un dia feiner.

Per què el color d’enguany és el turquesa

Cada any l’ANC dissenya una samarreta, que comercialitza amb un lot per tenyir de colors la manifestació i finançar les campanyes de l’entitat. Enguany el color de la samarreta és blau turquesa “per representar la perseverança i l’esperança”, amb un estel al centre i un degradat de punts que simbolitza la mobilització. El lema de la mobilització, Objectiu Independència, utilitza per segona vegada en una Diada la paraula independència.

Al darrera hi ha el logo de l’Assemblea i una brúixola, que pretén simbolitzar “que la societat civil mobilitzada segueix marcant quin és l’objectiu i el rumb a seguir” segons l’entitat.  Dels 15 euros que costa el lot, 6 són un donatiu per finançar les campanyes de l’ANC. La samarreta, presumeix l’ANC, “torna a ser un producte 100% català”, ideat, confeccionat i estampat a Catalunya.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Albert Muixi Rosset a setembre 06, 2019 | 13:10
  Albert Muixi Rosset setembre 06, 2019 | 13:10
  Visca la Diada
 2. Icona del comentari de: Albert Muixi Rosset a setembre 06, 2019 | 13:10
  Albert Muixi Rosset setembre 06, 2019 | 13:10
  Visca la Diada
 3. Icona del comentari de: Maria Cruz a setembre 06, 2019 | 20:20
  Maria Cruz setembre 06, 2019 | 20:20
  Omplirem Barcelona d' esperança

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa