Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quin dia i a quina hora pots veure els satèl·lits d’Elon Musk a Barcelona

Sabies que la xarxa de satèl·lits Starlink, creada per SpaceX passa cada nit pel cel per distribuir connexió d’alta velocitat a les zones rurals o punts amb problemes de connexió a internet? És una mena de tren format per punts que són els satèl·ilts, i és possible que els hagis vist ja. Però a més, pots saber amb força precisió quan passen pel cel de la teva ciutat.

Què són aquests punts al cel?

La companyia SpaceX va ser fundada pel multimilionari Elon Musk, que ha donat el nom als satèl·lits. És. de fet, una constel·lació de milers de satèl·lits que orbiten al voltant de la Terra i donen cobertura a Internet a qualsevol part del món amb baixa latència. Tot plegat, per només 70 euros al mes, no gaire més car del que cobra qualsevol companyia de telecomunicacions.

Com els pots veure a Barcelona

Els experts diuen que es poden veure a simple vista i que només cal mirar cap al cel, a l’hora que està previst que passin pel punt on som. I a quina hora es preveu a Barcelona? Doncs segons el web findstarlink.com, el dia que es podrà veure amb més nitidesa a Barcelona serà avui divendres 9 de setembre a les 21:32h. Ara bé, com recorda el web, les hores no són 100% exactes perquè els satèl·lits canvien de posició amb freqüència. Però és una hora prou aproximada.

De fet, si entreu al web d‘Starlink podeu posar el país, la ciutat o el poble per comprovar en quin moment es pot veure aquest tren de satèl·lits. A banda de divendres a les 21:32h, també diu que es veurà molt bé dissabte 10 a les 21:42h. També es pot repassar l’historial dels darrers dies per veure si s’ha vist de forma molt clara o més precària i a quina hora han passat els satèl·lits pel cel de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 09, 2022 | 09:48
    Ricard setembre 09, 2022 | 09:48
    A primers de juliol els vaig veure nítidament des d'una zona molt poc habitada i il·luminada del sud d'Àfrica. I no vaig saber el que era.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa