Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dexeus Dona reconstrueix el clítoris a una desena de víctimes de l’ablació

Dexeus Dona ha reconstruït el clítoris a una desena de víctimes de l’ablació de forma gratuïta al llarg del 2021. De les deu operacions fetes el 2021, quatre es van practicar a dones residents a Catalunya -tres de Barcelona i província i una de Lleida- mentre que la resta són pacients procedents de Madrid, Balears, Canàries i Aragó. Des de principi d’any, i just aquesta setmana, s’ha operat a una pacient més que resideix a Lleida.

Des de la posada en marxa del programa de reconstrucció genital l’any 2007 i fins a 31 de gener de 2022, Dexeus Dona ha visitat un total de 189 pacients, i ha practicat la reconstrucció a 127 dones. De totes elles, 82 resideixen a Catalunya i, per tant, representen un 64% del total. La majoria viuen a la ciutat de Barcelona i província (45) o a Girona i província (25), i un menor percentatge a Lleida (11) i Tarragona (1).

El programa es dirigeix a les dones immigrants que han sofert una ablació al seu país d’origen i que resideixen a Espanya, encara que també ha atès, en alguns casos, a pacients que viuen en altres països d’Europa. El servei està liderat pel doctor Pere Barri Soldevila, que és el primer metge que va realitzar aquesta intervenció a Espanya. Quant a nacionalitats, una de cada quatre de les dones intervingudes han nascut a Espanya, un altre quart al Senegal, un 10% són de Gàmbia i un 9% de Mali. La resta procedeixen majoritàriament d’altres països africans, com Costa d’Ivori, Guinea, Guinea Bissau, Nigèria, Burkina Faso, Etiòpia, Sudan, Egipte, Ghana i Kenya.

Malgrat la pandèmia, i igual que en el 2020, el Programa de Reconstrucció genital ha continuat funcionant amb absoluta normalitat“, explica Barri a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). El professional recorda que també ofereixen suport psicològic perquè el procés que han viscut d’ablació ha estat, en moltes ocasions, traumàtic.

La intervenció de reconstrucció genital post ablació dura uns 45 minuts i el seu objectiu és restituir anatòmicament el clítoris i altres òrgans afectats, així com recuperar el seu aspecte i capacitat sensitiva, alguna cosa que s’aconsegueix en més del 75% dels casos. La mitjana d’edat de les pacients és de 28 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa