Detinguts una dona i el seu xofer per falsificar receptes i revendre medicaments com a droga

La principal sospitosa és una dona de 44 anys que hauria fet desenes d'enviaments a tot l'estat

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut una dona i home que li feia de xofer implicats en un delicte continuat de falsificació de receptes mèdiques i d’un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic d’estupefaents. La investigació conjunta es va iniciar a principis d’any arran d’una informació anònima que alertava que una dona falsificava receptes de psicofàrmacs als districtes de Sant Andreu i Nou Barris de Barcelona. Arran d’això, els agents van detenir la dona, de 44 anys, i un home de 28 que col·laborava amb ella.

L’arrestada, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, imprimia en un locutori les receptes falsificades entre dues i tres cops per setmana, fins a 10 exemplars cada vegada. Un cop adquirits il·lícitament els medicaments a diferents farmàcies de Barcelona, els detinguts els utilitzaven per traficar en el mercat il·legal de psicofàrmacs. De fet, feien servir empreses de paqueteria i missatgeria, utilitzant noms i DNIs falsos, per enviar els medicaments arreu de l’Estat. Precisament per l’ús d’identitats falses, la dona també està acusada d’un delicte d’usurpació d’estat civil.

En concret, els investigadors han constatat que s’haurien fet fins a 150 enviaments fora de Catalunya des de l’any passat. Els medicaments amb què traficaven són Stinox, Ofidal, Zolpidem Apotex i Rubifem. Tots es comercialitzen amb recepta mèdica i son fàrmacs sintetitzats en base al metilfenidat, el seu principi actiu, que al mateix temps és un producte emparentat amb les amfetamines.

Les detencions es van fer el 21 d’abril al domicili de la dona. Se li va intervenir un DNI fals, un telèfon mòbil i diversa documentació manuscrita rellevant per la investigació. La detenció de l’home –que feia de xofer a la dona- va quedar sense efecte però té l’obligació d’assistir a la seu judicial quan el jutge ho ordeni. La dona va passar a disposició judicial i va quedar amb llibertat en càrrecs.

Nou comentari