Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almenys 23 detinguts en una nit que deixa més de 150 ferits
  • CA

La cinquena nit de protestes va deixar escenes d’enfrontaments cruents que van allargar-se durant hores. La Via Laietana i la plaça Urquinaona van ser els escenaris de la pluja de projectils que es llançaven la Policia Nacional i els manifestants. La nit va deixar 152 ferits atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), 50 dels quals van haver de ser traslladats a un centre sanitari, segons informa Europa Press.

La intervenció policial es va tancar amb la detenció de 12 persones per part dels Mossos d’Esquadra, que tot i no participar en el focus principal de la batalla campal a Via Laietana, van actuar en altres punts de la ciutat per dispersar els manifestants. La Policia Nacional va detenir almenys deu persones, segons va informar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. El màxim responsable dels cossos de seguretat de l’Estat va anunciar aquesta dada a les 20 hores, i una estona després va trascendir una detenció més.

Va ser el fotoperiodista d’El País Albert Garcia. Garcia fotografiava una detenció quan un agent el va agafar pel braç, i moments després els policies el reduïen i l’emmanillaven per emportar-se’l arrestat. Ha estat posat en llibertat aquesta matinada, segons informa l’ACN. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa