Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres detinguts per extorsionar usuaris de l’aplicació de cites Grinder
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones al barri de Sant Andreu per un cas d’extorsió i robatori amb violència i intimidació. Els acusats contactaven amb les víctimes fent servir una aplicació per lligar, Grinder, destinada a homes homosexuals o bisexuals. Un d’ells es feia passar per menor d’edat i iniciava una relació sexual amb la víctima, moment en què una còmplice entrava a l’habitació i l’amenaçava. En el darrer cas denunciat, aquesta persona es va fer passar per la mare del presumpte menor i va exigir diners a canvi de no presentar una denúncia.

Els arrestats són una dona de 43 anys i dos homes de 19 i 45 anys. Els fets es remunten al passat 31 d’octubre, tot i que les detencions s’han produït al desembre i al gener. La investigació va arrencar arran de la denúncia d’un home, que a l’octubre va acordar una cita a través de Grinder amb un altre usuari de l’aplicació. “Quan la víctima va arribar al lloc, es va sentir insegur i va voler marxar, però en aquell moment un home i una dona van aparèixer per demanar-li diners i finalment li van sostreure el mòbil”, exposa Mossos d’Esquadra en un comunicat remès aquest diumenge.

Els autors no van poder ser localitzats en una primera cerca al domicili on s’havia produït l’extorsió i el robatori, pel que la policia va tramitar una ordre de cerca i detenció contra ells. Un mes després, el 2 de desembre, l’engany es va tornar a produir. De nou, havien usat Grinder per concertar una cita a casa d’un noi major d’edat, fingint que l’interessat tenia poc menys de 18 anys.

“Un cop van iniciar la relació sexual va aparèixer una dona molt exaltada fent-se passar per la mare del noi i el va amenaçar amb denunciar-lo perquè era menor”, relata Mossos. No obstant, li va dir que no ho faria si li pagava 200 euros. L’home va caure en la trampa per por d’haver comés un delicte sense saber-ho. “Se’n va anar a un caixer acompanyat de la dona i li va lliurar 150 euros”, afegeix el comunicat. Uns dies més tard va reflexionar el que li havia passat i va denunciar els fets.

La investigació de la comissaria de Sant Andreu va permetre localitzar l’home i detenir-lo el passat 12 de desembre. El 4 de gener van detenir la dona i el 16 de gener, l’altre còmplice. Els tres van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs. La policia catalana recomana que, si s’utilitzen aplicacions de contactes, es prenguin totes les precaucions possibles per evitar de ser víctimes d’actuacions delictives. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa