Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts dos estibadors del Port que col·laboraven amb narcotraficants
  • CA

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització que introduïa cocaïna a través del Port de Barcelona amb la col·laboració d’estibadors. En la segona fase de l’anomenada Operació Pòrtic s’han detingut 7 persones, entre elles dos estibadors i el representant de la banda al sud d’Europa, que formaven part d’una branca del Clan dels Balcans. Des que va començar l’operació a l’abril hi ha hagut 24 detinguts i s’han intervingut més de mig milió d’euros en efectiu i 35 vehicles d’alta gama. També s’han bloquejat actius immobiliaris per valor de més de 20 milions d’euros i 130 comptes bancaris.

La detenció dels estibadors ha estat clau per desarticular el grup. Els treballadors del Port, D.M.T. i J.M.M., entregaven la cocaïna que arribava a Barcelona a la branca del clan instal·lada a la ciutat. De fet, el cap de la branca al sud d’Europa, N. V., també detingut, tenia una vida de luxe, vivia en pisos de lloguer de més de 5.000 euros al mes, cotxes de lloguer d’alta gama, acompanyants i visites habituals als principals casinos. Un altre dels detinguts, O.F.M.G., era un intermediari que es quedava amb part de la droga que arribava per distribuir-la pel seu compte. 

Amb registres a Barcelona, Tarragona i Lleida, la Guàrdia Civil dona per desarticulada una important i activa organització dedicada al tràfic de drogues a gran escala i al blanqueig de capitals. Han participat en aquesta operació membres de l’Equip contra el Crim Organitzat de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil amb seu a Pontevedra i la Unitat de Policia Judicial de la Zona de Catalunya, dirigits pel jutjat d’instrucció 32 de Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa