Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts 63 lladres en 3 dies al centre de Barcelona
  • CA

Cap de setmana intensiu de detencions. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han arrestat fins a 63 persones en 3 dies a Barcelona, en diverses actuacions contra carteristes i lladres que atracaven vianants i comerços del centre de la ciutat. Les detencions han tingut lloc entre divendres i diumenge i inclouen 39 acusats per furt, 17 per robatori violent a la via pública i 7 per robatori en establiments comercials. Agents de diferents comissaries han interceptat als presumptes autors dels fets “in fraganti o immediatament després d’haver-se produït el robatori”, segons expliquen els Mossos en un comunicat.

En la majoria de casos s’ha pogut localitzar als lladres gràcies a la descripció que han donat els testimonis. Al voltant de dos terços de les detencions –44 de 63– s’han fet a Ciutat Vella i l’Eixample. Aprofitaven les aglomeracions a les principals zones turístiques per sostreure mòbils i altres objectes de valor. Segons la policia catalana, en la majoria de casos s’han pogut recuperar el botí o fins i tot impedir la sostracció.

La falsa associació de sordmuts i un lladre en bicicleta

De totes les detencions, la policia catalana destaca la detenció de 5 noies d’entre 16 i 19 anys a Ciutat Vella per enganyar un turista fent-li creure que recollien donatius per a una associació de sordmuts. Mentre li explicaven la finalitat solidària de l’entitat li van sostreure un mòbil valorat en 700 euros. També exposen el cas d’un altre robatori d’un telèfon al districte antic. Agents de paisà van veure com el lladre fugia en bicicleta i van avisar a les patrulles de la zona per enxampar-lo. Agents antiavalots (ARRO) van traslladar a la víctima fins al lloc de la detenció perquè pogués identificar a l’autor i recuperar el mòbil al moment.

En altres casos la policia ha conegut els fets a través de la col·laboració ciutadana. Diumenge, per exemple, una trucada al telèfon d’emergències 112 va alertar d’un atracament violent a un home al districte de Sant Martí. La descripció facilitada pel veí va permetre trobar a l’agressor i recuperar la cartera que havia sostret, que encara portava al damunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa