Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut a Xile un lladre de joies buscat per atropellar un motorista a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han coordinat les gestions per detenir a Xile un lladre de joies fugat que està acusat de temptativa d’homicidi per atropellar un motorista després de saltar-se un control policial a Barcelona. El fugitiu havia aprofitat un permís penitenciari per marxar al país sud-americà. El detingut, que s’havia especialitzat en els atracaments a joieries, tenia una ordre internacional de cerca i captura.

L’abril del 2019 el detingut, que complia 14 anys de condemna per diversos delictes, va aprofitar una sortida programada per fugar-se. Com que es tractava d’una persona perillosa i amb molts antecedents, els Mossos d’Esquadra van contactar amb altres cossos policials per intentar localitzar-lo. En un principi es va refugiar a França i poc després les autoritats gal·les van comunicar que tenien constància que havia sortit del país.

Una banda violenta

El fugitiu era el líder d’una banda de lladres xilens molts violents que des del 2008 havia entrat i sortit de la presó en diverses ocasions. En una de les temporades que estava fora, una patrulla dels Mossos d’Esquadra el va aturar a Barcelona quan conduïa un cotxe amb actitud sospitosa. Després de ser identificat juntament amb un còmplice, va aprofitar un moment de distracció per fugir amb el vehicle i va xocar contra una motorista.

La dona va caure davant del vehicle però el lladre no es va aturar i li va passar per sobre, causant-li ferides de consideració. Finalment els dos fugitius van abandonar el cotxe i van seguir a peu, però la policia ja els anava al darrere i pocs dies després els van localitzar i detenir, la qual cosa va permetre desarticular la banda.

Nou comentari

Comparteix