Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una parella de falsos revisors del gas que estafava gent gran a Nou Barris
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut una parella de falsos revisors que estafaven gent gran a Nou Barris. Els detinguts, una noia de 20 anys i un noi de 29, es feien passar per revisors del gas per accedir a casa de les víctimes i aprofitaven per robar-los diners, joies i targetes de crèdit. A ell se li atribueixen quatre furts i tres estafes, mentre que a ella se la investiga per sis furts i cinc estafes, a més d’un robatori amb violència el passat mes de setembre, quan una de les víctimes va sorprendre un dels lladres quan sortia d’un dels dormitoris.

Segons ha explicat la policia catalana, els estafadors sempre feien servir la mateixa estratègia. Trucaven per telèfon a les víctimes, sobretot gent gran, per avisar que passarien a fer una revisió del gas. Un cop aconseguien entrar, la noia entretenia la víctima a la cuina fent falses proves del gas i el seu còmplice aprofitava per remenar la casa buscant objectes de valor, diners en efectiu o targetes. Després enganyaven les víctimes per aconseguir el número PIN de les targetes per poder treure diners. En total va retirar 2.900 euros de caixers i van fer transferències per valor de 3.000 euros. En una de les cases van robar 1.600 euros més en efectiu.

Totes les víctimes eren persones d’edat avançada i sense gaires recursos, per la qual cosa les estafes i robatoris les deixaven en una “situació de gran vulnerabilitat”, asseguren els Mossos. Els detinguts s’aprofitaven de la gent gran per guanyar-se la seva confiança i robar-los tot el que tenien, però a més triaven les seves víctimes amb previsió que tinguessin dificultats per reconèixer-los si un dia els enxampaven. Fonts de la policia catalana recorden que les revisions del gas oficials es concerten per carta i que durant la inspecció mai es demana cap rebut, ni dada bancària ni el pagament de cap quantitat en efectiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard. a octubre 29, 2021 | 12:55
    Ricard. octubre 29, 2021 | 12:55
    La gent que abusa (també incloc els lladres de "guant blanc" i corbata), més aprofitant la situació d'indefensió de les persones més vulnerables, és de lo pitjor de la raça humana... Covards, mesquins, perversos i immorals. Penso que no està prou castigat. Hi hauria d'haver agreujants de pena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa