La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un menor que fabricava i venia bitllets falsos de 10, 20 i 50 euros per internet. El jove, que vivia en una localitat propera a Barcelona, ​​venia la moneda falsa a l’estat espanyol i en països com Portugal i el Regne Unit. També feia cursos per ensenyar a falsificar bitllets i com comprar el material necessari per fer-ho. Les falsificacions eren de molt bona qualitat per la dificultat de detectar-ne la falsedat, segons un estudi del Banc d’Espanya.

L’operació continua oberta en diverses localitats espanyoles i europees i s’esperen més detencions, segons informa el cos en un comunicat. Les investigacions es van iniciar a l’octubre, després de detectar que una persona amb perfil privat en una xarxa social anunciava la venda de bitllets falsos. A la publicació, amb més de 2.000 seguidors, hi havia vídeos i imatges de bitllets falsos al costat de diferents elements de seguretat.

Els investigadors van identificar a l’autor, que tenia grans ingressos de diverses procedències, presumiblement de compradors d’aquesta moneda falsa. Durant el registre de l’habitatge de l’arrestat, que vivia amb els seus pares i la seva germana, es va trobar una important quantitat de material per a la falsificació com bandes hologràfiques, adhesius i cartutxos de tinta. També van trobar un llistat amb nombrosos noms i adreces, així com les quantitats enviades a cadascú, a part de material informàtic.

Nou comentari