Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen una mare i els seus dos fills per un ‘tocomocho’ de 28.000 euros
  • CA

 

Els Mossos d’Esquadra de Sants-Montjuïc van detenir el 13 de desembre una mare i els seus dos fills acusats d’haver estafat 28.290 euros pel mètode del tocomocho. Als detinguts, de 51, 33 i 20 anys respectivament, se’ls considera presumptes autors d’un total de sis estafes i diversos furts, ja que també furtaven a les víctimes.

La investigació es va iniciar al mes de febrer quan els Mossos van tenir coneixement que diverses persones havien estat estafades seguint un mateix patró.

Els agents van comprovar que les estafes hauríem estat comeses per un mateix grup criminal, una dona i dos homes de nacionalitat colombiana, que seleccionaven com a víctimes a dones d’origen sud-americà i d’edat avançada.

Un dels homes era l’encarregat d’apropar-se a les víctimes i demanar-les diners com a aval per poder cobrar el premi d’una suposada butlleta de loteria premiada, ja que no ho podia fer de manera ordinària per trobar-se en una situació d’estada irregular al país, a canvi els oferien una important contraprestació econòmica. En algunes ocasions, en lloc de diners en metàl·lic demanava joies o objectes de valor.

La dona era l’encarregada de donar credibilitat a l’estafa ja que  feia una trucada telefònica al tercer membre del grup, el qual es feia passar per un treballador de l’administració de loteries i corroborava que la butlleta en qüestió estava premiada.

Davant aquesta posada en escena, la víctima retirava els diners d’una entitat bancària propera o anava fins al seu domicili i li lliurava els diners  als estafadors, que a més a més aconseguien furtar les pertinences de la víctima utilitzant la distracció.   Fruit de la investigació, els agents van identificar els autors del grup que estava format per  una mare i els seus dos fills, els quals fent servir aquests modus operandi haurien estafat 28.290 euros a sis víctimes diferents.

El dia 13 de desembre es va realitzar  un operatiu policial per localitzar i detenir els autors de les estafes a Barcelona. En el moment de la detenció es van intervenir bitllets de loteria i diners en efectiu.  El mateix dia els agents van realitzar l’entrada i escorcoll al domicili dels arrestats a Montgat, al domicili els agents van localitzar joies sostretes a les víctimes i 1.750 euros en efectiu.

El dia 16 de desembre els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa