Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Assalt de matinada amb proclama islamista a la T1 del Prat
  • CA

Assalt amb un cotxe i amb proclama islamista aquest divendres a la matinada a l’aeroport del Prat. Els fets han passat a les 4:56, quan un vehicle ha accedit al hall de la T-1. El comissari en cap, Eduard Sallent, ha confirmat que un dels dos detinguts ha fet una proclama “de tipus islamista”. Tanmateix, aquesta tarda els Mossos d’Esquadra han descartat finalment el mòbil terrorista en l’incident. Un dels dos arrestats ha donat positiu en el test de substàncies estupefaents.

De fet, tot ha fet pensar, en un primer moment, en un intent d’atemptat terrorista i ha fet saltar les alarmes als Mossos d’Esquadra, que han muntat immediatament un dispositiu. 

“En aquests moments no es pot descartar cap hipòtesi”, ha dit aquest matí en roda de premsa el conseller d’Interior, Miquel Buch. Sallent ha afirmat que la investigació mantenia oberta “totes les línies de treball”. Els detinguts són de nacionalitat albanesa i sense antecedents de radicalització coneguts. Han sortit del vehicle quan han aconseguit entrar al hall i han avançat cap a la zona restringida, on han estat aturats i detinguts.

Amb els dos ocupants del vehicle detinguts, la policia ha assegurat la zona i s’han activat els TEDAX, els artificiers del cos. Aquest equip d’especialistes han examinat el cotxe i han determinat que no portava explosius.

Quan el vehicle ha accedit “voluntàriament” al hall de la Terminal 1 de la planta 0 de l’aeroport del Prat, entrant per les portes giratòries, la “ràpida reacció” dels agents a la terminal han permès la detenció dels dos ocupants i no s’ha produït “cap dany a cap persona“, ha apuntat Buch.

L’aeroport funciona amb normalitat: dins de l’excepcionalitat generada per l’estat d’alarma però sense cap afectació per l’incident.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa