Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonen per sorpresa una dona discapacitada i maltractada
  • CA

Nou desnonament a Barcelona. Coincidint amb la tragèdia de l’incendi a la plaça de Tetuan que ha tret la vida a una família de quatre membres que vivien en una oficina bancària en desús, aquest matí cap a les 11h, la Virgen, una dona “discapacitada i víctima de violència de gènere” ha estat desnonada d’un pis del passeig Prunera, 12, al barri del Poble Sec, segons informa el Sindicat de Barri del Poble Sec.

El sindicat explica que “després de nou mesos pressionant l’administració pública, la Vírgen, encara no té cap alternativa habitacional. L’única opció: Que trobi una habitació en lloguer que serveis socials li ajudarà a pagar”.

En conversa amb el TOT Barcelona, un portaveu del sindicat explica que “feia una setmana que intentàvem negociar amb Serveis Socials de l’Ajuntament una alternativa, però al final la burocràcia ha estat més lenta i la jutge ha ordenat el desnonament, que venia amb data oberta”. És per això, afegeix, que no hi ha hagut resistència i poca presència policial. “No hem pogut organitzar-nos per defensar la Virgen i la Sirenis i la seva família”. De fet, com afegeixen, el desnonament ha estat a quarts d’onze, quan la filla menor de Silenis era a escola. I és que la Virgen va acollir-les després que fa unes setmanes elles fossin desnonades.

Tot just aquest dilluns a la tarda s’aturava in extremis un altre desnonament. La comitiva judicial va decidir no executar un desnonament contra un malalt crònic de 65 anys i amb un 40% de la discapacitat, assegura el sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs. De fet, segons la llei de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, el desnonament no s’hauria d’haver plantejat. El text especifica que la propietat ha d’oferir als afectats “una proposta de lloguer social, si el procediment afecta persones o unitats familiars que no tinguin una alternativa pròpia d’habitatge i que estiguin dins dels paràmetres de risc d’exclusió residencial”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mavi a novembre 30, 2021 | 19:35
    Mavi novembre 30, 2021 | 19:35
    Es inhuma , aixo demostra el que en realitat som les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa