Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonament “espectacle” al barri d’Hostafrancs
  • CA

Vuit furgonetes de la unitat ARRO dels Mossos d’Esquadra, diversos cotxes patrulla, una ambulància i el carrer tallat durant bona part del matí i migdia. La imatge que ha presentat aquest divendres el carrer Consell de Cent, al barri d’Hostafrancs, feia pensar en una macro-operació policial antidroga o en un cas de desnonament per ordre judicial amb menors afectats i amb risc d’incidents greus. No ha estat així. Hi ha hagut, efectivament, una intervenció per ordre judicial sobre un pis del número 32, però l’espectacularitat del desplegament ha tingut una dimensió molt superior del que es podria esperar un cop coneguts els detalls del cas.

Segons han confirmat fonts municipals a Ràdio Hostafrancs, la família amb menors que havia habitat el pis objecte del desnonament, ja no hi vivia. Tan sols l’utilitzava un jove major d’edat vinculat als inquilins anteriors i que té alternativa pròpia d’habitatge, ja que anirà a viure amb la seva avia. Les mateixes fonts assenyalen a Tot Barcelona que els serveis socials de l’Ajuntament tenien disposat un acolliment d’emergència en cas que hagués calgut. L’ordre judicial s’ha executat doncs, sense que ningú hagi estat desallotjat del pis, ja que l’afectat ha viscut la intervenció des del carrer i en contacte amb els serveis municipals.

Fort desplegament policial per un desnonament a Hostafrancs / Dídac Boza

Els veïns es concentren

Aproximadament un centenar de persones, convocades pel Grup d’Habitatge de Sants s’han concentrat durant tot el matí davant l’edifici i, en el moment
que han aparegut les furgonetes dels Mossos, han bloquejar l’accés a l’edifici. La policia ha desallotjat, un per un, els activistes i els ha identificat. No hi ha hagut incidents però sí moments de tensió quan els manifestants eren arrossegats pels agents per treure’ls de la porta d’entrada a l’edifici.

El propietari del pis posseeix un total d’11 immobles, essencialment els de l’edifici situat al número 32 del carrer Consell de Cent. D’acord amb la legislació catalana, tècnicament no se’l pot considerar un gran tenidor perquè el llindar que marca la norma és de 15 immobles. És per aquesta raó que l’ordre de desnonament s’ha executat i no ha quedat aturada automàticament. Poc després de les dues de la tarda, les furgonetes ARRO de Mossos s’han retirat i el carrer Consell de Cent ha recuperat la circulació i la normalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa