Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desmantellat un ‘narcopís’ al Turó de la Peira que venia cocaïna i èxtasi

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Barris i de la Guàrdia Urbana del mateix districte han desmantellat un pis ocupat il·legalment al barri del Turó de la Peira que s’utilitzava com a punt de distribució de drogues, principalment cocaïna, crack, èxtasi i haixix. La investigació va començar fa 5 mesos, en tenir coneixement que des d’un pis s’estaria distribuint substàncies estupefaents. El gran volum de persones d’aspecte toxicòman que hi accedien per comprar i consumir les drogues va delatar el ‘narcopis‘.

Agents dels dos cossos policials van iniciar un dispositiu de vigilàncies per recollir més dades i van poder recollir el testimoni d’un home que havia vist com a l’interior del pis es venia crack, fins i tot menors que en consumien. El mes de novembre passat es va produir un intent de desnonament judicial d’aquest pis i els invetigats van abandonar-lo. Una parella va tornar a ocupar l’habitatge però no va continuar amb la venda de droga. No obstant, a partir del mes de gener es va constatar que els investigats inicials haurien ocupat il·legalment un pis diferent des d’on continuaven la venda de substàncies estupefaents. En alguns casos permetien que els clients utilitzessin una habitació per consumir les substàncies adquirides.

Amb tota la informació recopilada, els investigadors van realitzar una entrada i registre judicial al ‘narcopis’ el passat 13 de març. A l’interior s’hi va localitzar un home de nacionalitat dominicana, responsable de la gestió de la venda de droga. En adonar-se de la presència policial va desfer-se d’algunes substàncies estupefaents llençant-les al lavabo. L’home va ser detingut i dos dies després es va detenir una segona persona relacionada amb els fets.

El dia de la batuda hi havia dins del pis nou persones consumint crack i haixix. També es van localitzar més de 300 grams de substàncies estupefaents preparades en dosis individuals i dues armes de foc, una d’elles simulada. Quatre actuacions més van permetre la detenció d’altres persones per intentar ocupar més immobles amb l’objectiu de convertir-los en ‘narcopisos’. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, ja que la policia catalana ha dictat una ordre de detenció contra altres investigats. Després de desmantellar el negoci de venda de droga, es va lliurar l’immoble al seu legítim propietari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa