Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desmantellat un grup de llauners traficants que captava turistes a Ciutat Vella

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van desmantellar un grup organitzat de llauners aquest dimarts, que actuava al centre de Barcelona captant a turistes per oferir-los substàncies estupefaents de tot tipus en dos pisos propers. Cinc persones van ser detingudes com a responsables dels habitatges des d’on es distribuïen substàncies estupefaents de tot tipus. Després de passar a disposició judicial, dos dels cinc van ingressar a presó. Entre els decomisos destaquen diverses quantitats de cocaïna, haixix, marihuana i heroïna, 755 pastilles d’èxtasi i 2.400 potenciadors sexuals per un valor al mercat il·lícit de 21.800 euros.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella de Mossos i del Grup de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella han liderat l’actuació. Un dels dos pisos era el punt de venda de drogues i l’altre era el magatzem on s’amagaven totes les substàncies. Es traspassaven d’un a l’altre en funció de la demanda, per tenir la mínima quantitat de droga en el pis que desperta més atenció i queixes veïnals. La investigació es va iniciar arran de diverses informacions de persones que alertaven a la policia que un pis situat al barri Gòtic s’havia convertit en un punt de distribució de drogues. Els veïns ho van detectar arran del flux constant de persones, majoritàriament turistes, que accedien al domicili i en baixaven al cap de molt poca estona.

“Els agents van comprovar que els traficants investigats van cessar la seva activitat després de constatar que podrien estar investigats”, informa la policia catalana. Poc temps després van activar al mateix carrer un altre punt de venda i en paral·lel els Mossos van rebre la denúncia del propietari d’aquest nou immoble per ocupació. En comprovar que eren els mateixos investigats, es va iniciar un dispositiu de vigilàncies sobre aquest domicili i es va constatar el flux constant de persones que pujaven i baixaven del pis. La policia les van anar identificant quan sortien i en tots els casos se’ls va intervenir substàncies estupefaents.

“Fruit de la investigació i de les vigilàncies, els agents van detectar que existia un segon domicili des d’on els investigats adquirien la droga per després portar-la al pis on anaven els compradors”, prossegueix Mossos en un comunicat. La banda tenia estructura de grup organitzat: els responsables dels pisos dirigien la resta de persones, que treballaven per a ells. Els captadors es situaven de manera estratègica en algun punt d’afluència turística i comptaven amb controladors per advertir la presència policial. Un dels pisos ja ha estat retornat a la propietat, mentre que l’altre era un domicili habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa