Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un desfibril·lador salva la vida a una dona en una estació de Renfe
  • CA

La sort, la rapidesa en la resposta d’un vigilant que va alertar immediatament els serveis d’emergències i la Guàrdia Urbana i, sobretot, el fet que hi hagués un desfibril·lador a prop, va ser la combinació miraculosa perquè una treballadora del bar que hi ha a l’estació de Renfe de Sant Andreu Arenal hagi pogut salvar la seva vida.

El passat dimarts 28 de setembre a les 8.30 del matí, la treballadora va patir un esvaïment a causa d’una aturada cardíaca. Segons ha explicat Renfe en un comunicat, immediatament, el vigilant de seguretat de l’estació la va atendre i, després de trucar als serveis d’emergència, li van practicar la maniobra de reanimació cardiopulmonar. Amb l’ajuda del desfibril·lador van aconseguir que la víctima recuperés el pols per poder ser traslladada al centre hospitalari. La dona evoluciona favorablement ja al seu domicili.

Actualment són 15 les estacions de Rodalies de Catalunya que compten amb desfibril·ladors que, en cas d’emergència, poden salvar la vida de les persones.

Desfibril·ladors, una eina imprescindible

De fet, aquests aparells s’han convertit en un salvavides en moltes instal·lacions públiques i privades, ja que permeten començar les maniobres de reanimació abans que arribin els serveis d’emergències. Una avançada que salva moltes vides. Per exemple, l’any 2018 a Barcelona se’n van instal·lar als 38 mercats municipals alimentaris de la ciutat, a més dels Encants Bcn-Fira de Bellcaire. També farmàcies de Barcelona, centres esportius i escolars compten amb aquest material.

En el mateix sentit, aquest estiu Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va començar la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a les estacions de vuit línies de metro com a mesura de prevenció de les morts sobtades per aturada cardíaca, amb la previsió que a finals d’any ja estiguin disponibles a tota la xarxa.

Tot plegat, quan aquest dissabte 16 d’octubre se celebra el dia mundial per la conscienciació sobre l’aturada cardiorespiratòria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa