Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Descobreixen dos pisos del Besòs convertits en magatzems de mòbils robats

La història que amagaven dos pisos ocupats al barri del Besòs i el Maresme tenia molt a veure amb la telefonia i poc a veure amb la legalitat. Segons han descobert els Mossos d’Esquadra, aquests dos immobles eren el punt on anaven a parar nombrosos mòbils que havien estat furtats o robats amb violència prèviament a la zona. Arran d’una investigació policial, el jutge va autoritzar que el passat dimecres la policia catalana irrompés en aquests dos pisos i desarticulés el centre d’operacions d’aquesta banda. La policia hi va trobar 21 telèfons, una tableta i un portàtil. Tots ells, presumptament sostrets, sumen un valor de més de 10.000 euros. Segons apunten els Mossos en un comunicat, a més, eren dispositius majoritàriament d’alta gamma i amb models llançats al mercat recentment.

L’operatiu va deixar tres persones detingudes, que també vivien en aquells pisos. Se’ls acusa de receptació. És a dir, que ells no eren els que robaven els telèfons, sinó que feien de centre neuràlgic del seu emmagatzematge i venda posterior. Els arrestats gestionaven el lloc que els pispes de la zona havien de visitar si havien tingut un botí profitós.

Un dels mòbils que es van trobar a l’interior d’un dels pisos explica la història d’una senyora de 78 anys que el mateix dimecres al matí viatjava en un autobús de línia i portava el telèfon a la bossa de mà quan, de sobte, es va adonar que ja no el tenia i que tres homes baixaven amb molta pressa del vehicle. La policia li ha pogut retornar el telèfon i ara treballa per identificar els propietaris legítims de la resta de dispositius.

Els Mossos atribueixen als detinguts la pertinença a un grup criminal que actuava de manera organitzada i continuada per posar a la venda els articles robats per altres persones. De moment, però, a l’espera del judici, el jutge els ha deixat en llibertat. La policia catalana, per la seva part, espera que les detencions ajudin a “reduir el volum de delictes contra el patrimoni comesos a la zona”, ja que s’han anul·lat dos punts claus que donaven sortida al material robat.

Nou comentari

Comparteix