Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cop a una xarxa de narcopisos de ‘crack’ i heroïna
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup que es dedicava al trafic de crack i heroïna des d’una xarxa de quatre narcopisos ubicats al centre de Barcelona. L’operatiu policial, que s’ha dut a terme de manera simultània a Ciutat Vella i l’Eixample, s’ha saldat amb 10 detencions i la intervenció de diverses quantitats d’heroïna i cocaïna, estris per a la seva manipulació i diners. La policia catalana ha informat que entre els detinguts hi ha els principals caps de la xarxa.

La investigació es va posar en marxar a finals del 2019, quan els Mossos van començar a rebre informacions sobre una afluència creixent de persones que es dirigien als pisos en qüestió per comprar drogues, sobretot crack i heroïna. Els agents van organitzar un dispositiu de vigilància, però amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma el nivell d’activitat va baixar de manera significativa.

Pocs dies abans del confinament, els Mossos ja havien desmantellat un dels narcopisos i també van desarticular un grup que captava dones en locals d’oci nocturn de Barcelona per convertir-les en correus de drogues a canvi de diners. La policia sospita que durant un parell d’anys aquesta organització hauria importat de manera regular heroïna i cocaïna provinent de diversos països africans que després distribuïen des dels narcopisos.

La irrupció de la Covid19 va deixar en pausa la investigació, però un cop es va iniciat la desescalada, els agents van tornar a detectar un repunt en l’afluència de persones consumidores. Un cop recollides totes les pistes i proves necessàries, els Mossos van demanar autorització judicial per fer una entrada simultània als narcopisos que quedaven actius. Dels tres pisos escorcollats, dos estaven ocupats il·legalment. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa