Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulades a Barcelona dues bandes que venien heroïna al Raval
  • CA

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat dues bandes establertes a Barcelona i dedicades al tràfic internacional d’heroïna. En l’operació, anomenada “Season-Santa Cruz” s’ha intervingut més de 70 kg d’heroïna de gran puresa i 11,9 kg de cocaïna. La investigació va començar en detectar-se un important increment en els intents d’introducció d’heroïna a través de l’aeroport de Barcelona en els dos últims anys.

Un dels llocs on venien la droga eren els “narcopisos” del barri del Raval, a través de traficants d’inferior nivell jeràrquic als importadors. L’heroïna era adulterada per multiplicar-ne la quantitat final a la venda. S’han detingut 26 persones de diferents nacionalitats, de les quals 20 han entrat a presó. “Les investigacions han constatat l’existència de dues complexes i independents organitzacions delictives, els capitostos de les quals eren de nacionalitat pakistanesa”, han explicat els dos cossos policials espanyols a través d’un comunicat. 

Una de les maletes amb droga intervingudes / CPN i GC

Les dues bandes usaven un sistema similar per introduir l’heroïna: captaven compatriotes pakistanesos per usar-los de “maleters” o “drivers” de la droga. Inicialment només traficaven amb heroïna, però després es van voler expandir cap al mercat de la cocaïna i per fer-ho van fitxar persones d’altres nacionalitats amb contactes en aquest altre circuit internacional. La banda més gran s’estructurava en tres cèl·lules de competències molt definides: una captava ‘missatgers’, una altra aconseguia l’heroïna i la tercera, la cocaïna. 

Una operació transnacional per a dues bandes globals

La Policia Nacional tenia entre els seus individus investigats diverses coincidències amb els que vigilava la Guàrdia Civil i els dos cossos van fusionar la informació de què disposaven per iniciar una operació conjunta, en la que han col·laborat la policia de la República Txeca, la Gendarmeria Reial Holandesa i la Força Especial de Lluita contra el narcotràfic de Bolívia. Tot l’equip resultant va ser coordinat pel Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

Els dos cossos donen per desmantellades les dues organitzacions criminals i assenyalen que s’han efectuat 5 registres domiciliaris a les províncies de Barcelona i València i que les 26 detencions s’han fet a aquestes dues ciutats i també a Praga (República Txeca) i Amsterdam. Entre els arrestats hi ha 6 nacionalitats: pakistanesa, espanyola, boliviana, equatoriana, colombiana i dominicana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa