Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulada la xarxa de blanqueig que dirigia des de la presó un traficant de Barcelona
  • CA

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil han desmantellat una xarxa de blanqueig de capitals procedents del tràfic de droga i d’armes, que dirigia des de la presó un veterà delinqüent de Barcelona. Nou persones han estat detingudes a diferents poblacions de Catalunya i Andalusia i quatre més han estat investigades. Els escorcolls han trobat 420.000 euros amagats en un escalfador de gas domèstic, que tenia instal·lada una alarma per detectar si es retiraven els diners.

L’operació, denominada Córsica-Xino, ha intervingut també rellotges i joies per valor de 111.000 euros, una pistola de fogueig i diversos vehicles. També ha permès immobilitzar un milió i mig d’euros en productes financers i identificar un entramat d’empreses pantalla a nom de les que s’inscrivien immobles, dipòsits bancaris, vehicles de luxe i altres béns dels que en realitat gaudien els traficants clients de la xarxa.

L’home que liderava la banda és “un conegut delinqüent de Barcelona”, segons un comunicat emès pels dos cossos policials, que va ser detingut fa dos anys a Granada per transportar 27 quilos de cocaïna. Havia adaptat l’estructura de societats fantasma per evitar investigacions i ja les havia preparat per seguir amb l’activitat des d’Andalusia quan sortís de presó, per exemple encarregant el redisseny empresarial a juristes de la província de Sevilla. El cap també va expulsar el responsable financer de la banda, que va aprofitar part de l’entramat per començar a blanquejar per una banda dominicana que volia introduir cocaïna a Espanya per mar.

A més els membres de la banda feien servir sistemes de comunicació xifrada de tipus militar i la policia destaca l'”alt grau de sofisticació de l’organització”. Els registres es van produir el passat 22 de maig a Hospitalet del Llobregat (Barcelona), Oliveres i Lebrija (Sevilla), Tarragona i Punta Humbria (Huelva) i els dirigia el jutjat d’instrucció número 1 de Reus.

La investigació va començar l’abril de l’any passat a Cambrils (Tarragona), quan els Mossos d’Esquadra van trobar 370.000 euros en efectiu i 4 pistoles detonadores modificades per al foc real en mode automàtic i equipades amb silenciador, característiques per les que se les classifica com a “armes de guerra”. Detalls d’aquesta troballa coincidien amb una investigació paral·lela de tràfic d’armes que havia iniciat la Guàrdia Civil a Tarragona, pel que les dues policies van seguir investigant la trama conjuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa