Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen un pis que s’havia convertit en un cau de baralles i delinqüència

Agents dels Mossos d’Esquadra han desallotjat avui un pis del número 84 del carrer Gayarre, al barri de la Bordeta, després que aquest local es convertís durant els últims mesos en un escenari inestable de baralles, consum de drogues i robatoris amb força a locals. A més, era el refugi de diverses persones amb nombrosos antecedents a l’historia, que alternaven les seves estàncies al local de manera improvisada. Fonts de la policia catalana remarquen que els habitants d’aquest espai ocupat –un antic bar– eren delinqüents reincidents. De fet, per aquest motiu la intervenció està inclosa dins del pla Tremall contra la reincidència en robatoris i furts.

Els veïns n’estaven fins al nas. Fonts de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs expliquen a aquest diari que diversos veïns s’havien queixat últimament al voltant d’aquesta ocupació. “De ser un carrer la mar de tranquil ha passat a convertir-se en una zona de baralles a peu de carrer, que incloïen ambulàncies i policia en algunes ocasions”, explica el portaveu veïnal Jordi Clausell.

El local havia estat ocupat mesos enrere i el propietari ho havia denunciat, detalla un comunicat oficial de la policia catalana. Tanmateix, els Mossos, després de comprovar les queixes acumulades dels veïns i de fer un seguiment de la zona, van proposar al jutge intervenir l’espai com a mesura cautelar perquè consideraven que la situació havia generat “alarma social” a la zona. El magistrat, finalment, ha accedit a la proposta i la policia catalana ha intervingut l’immoble aquest matí.

Com el moviment en aquest local és habitual i fluctuen els ocupants, els Mossos no tenien clar qui trobarien en accedir al pis. Una vegada dins, s’han trobat que els principals presumptes delinqüents que tenien controlats no eren al lloc. En canvi, s’han trobat dues persones –una d’elles amb antecedents i l’altre, sense– que han marxat després de recollir les seves pertinences. L’objectiu, igualment, no era fer detencions sinó alliberar l’espai i lliurar-lo a la propietat, remarquen fonts de la policia. Fonts veïnals agraeixen la ràpida intervenció policial abans que el conflicte s’enquistés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa