Denúncies i atac a la policia: balanç de la festa negacionista a Barcelona

Eren 300 negacionistes de la Covid-19. Sense mascareta, sense respectar les distàncies de seguretat i sense fer cas dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Tot i els diversos avisos dels agents de l’autoritat, una quarantena de persones, aproximadament, van decidir continuar la festa de Cap d’Any celebrada aquest dijous a l’Arc de Triomf, una celebració anomenada Fin de engaño que va continuar poc temps passada la 1 hora de la matinada, quan ja entrava en vigor el toc de queda decretat per la Generalitat. La marxa va començar a les 20 h, va estar notificada i autoritzada pel departament d’Interior i va recórrer el centre de Barcelona, amb proclames i pancartes que negaven l’existència de la pandèmia del coronavirus. “No va haver-hi cap mena d’aldarulls”, confirma la policia.

A l’Arc de Triomf, destí final, hi havia una autèntica discoteca desplegada, amb discjòqueis i música alta. Per assistir a aquesta festa no calia pagar entrada, només ser negacionista de la Covid-19. El balanç de la nit es resumeix en 14 denúncies per saltar-se les mesures sanitàries, segons la Guàrdia Urbana. A més, els Mossos d’Esquadra informen al TOT Barcelona que una persona va ser detinguda per cometre un delicte d’atemptat contra l’autoritat. Malgrat tot, no consta cap agent ferit i es desconeix l’abast d’aquest atac a un agent de l’ordre.

Mossos d’Esquadra va optar per no dissoldre la manifestació amb càrregues policials, aplicant els criteris bàsics de proporcionalitat, congruència i oportunitat, amb la vista posada a evitar un mal major, informa la policia. Finalment, es va optar per desallotjar la concentració del “grup reduït” de persones que no volien tornar a casa, explica la policia catalana.

Pancarta contra les vacunes a una marxa negacionista en la vigília de Cap d'Any, al centre de Barcelona / David Melero
Pancarta contra les vacunes a una marxa negacionista en la vigília de Cap d’Any, al centre de Barcelona / David Melero

Explosió de casos

L’explosió de casos de la sisena onada del coronavirus trenca tots els rècords fins ara registrats a Barcelona i Catalunya. Malgrat l’elevat nombre de positius, molts d’ells reinfeccions de la Covid-19, les xifres de mortalitat no es poden comparar amb altres onades de la pandèmia, molt més mortíferes que ara. En la darrera setmana a Barcelona s’han infectat, de mitjana, més de 4.500 persones cada dia. Dilluns van ser 4.845, dimarts 4.645 i dimecres 3.681, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Pel que fa als del dijous, l’últim dia amb xifres oficials, no es poden tenir en compte a hores d’ara perquè cal esperar encara que, a poc a poc, les xifres es vagin consolidant i inserir al sistema informàtic. De fet, les dades d’aquesta setmana encara s’han d’acabar de registrar i que, per tant, encara podrien ser més elevades.

Comentaris

    No mentiu Desembre 31, 2021 | 18:32
    Estar en contra d'aquestes "vacunes" no té res a veure amb ser negacionista. Negacionista és qui nega el virus i la pandèmia. Antivacunes és qui està en contra de totes les vacunes. I informat és qui qüestiona aquestes vacunes, les versions oficials que primen els seus interessos i la censura als moltíssims metges i experts que també les qüestionen.

Nou comentari