Denuncien un comissari de la policia espanyola a Barcelona per muntar dinars en ple confinament

Un sindicat de la Policia Nacional assegura que en deien 'coronapintxos' i que se celebraven a la comissaria de la Verneda

El sindicat JUPOL ha interposat dues denúncies contra el comissari de la Brigada d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona, Emilio de la Calle, per organitzar dinars amb una vintena de persones. Amb el nom de ‘coronapintxos’, se celebraven a la comissaria de la Verneda. JUPOL demana que es depurin responsabilitat per posar en risc la salut dels agents de la policia, i que es facin proves als policies que van assistir a aquests dinars i a tot aquells que poguessin tenir contacte amb aquest brigada.

El sindicat té constància de com a mínim tres dinars. JUPOL ha interposat una denúncia davant de la unitat de règim disciplinari de la Direcció General de Policia per un delicte contra la salut dels treballadors i diverses faltes greus. També se n’ha presentat una altra davant del Cap Superior de Policia Nacional de Catalunya, per una negligència de les mesures preventives de riscos laboral, per saltar-se almenys en tres ocasions el decret d’estat d’alarma i per saltar-se les lleis de riscos laborals.

El sindicat demana que es depurin responsabilitat penals i de règim intern que corresponguin, així com la sanció per incompliment reiterat del decret d’estat d’alarma que les autoritats competents de Catalunya estimin oportuna.

Nou comentari