Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien “manca d’espais” per aïllar positius de coronavirus en les residències de gent gran
  • CA

La Coordinadora de Residències 5+1, una entitat de familiars de residències, ha denunciat avui la “manca d’espais” per aïllar als residents que han donat positiu per coronavirus o amb símptomes en les llars per a gent gran.

En un comunicat denuncien també la falta de personal sanitari que consideren “insuficient”, tot i que apunten que ja ho és en “circumstàncies normals”. “La dotació de personal d’infermeria és insuficient en horari diürn i a la majoria de residències no hi ha infermeria en el torn de nit”, es queixen. 

En la mateixa línia, també consideren que, degut al confinament pel coronavirus i a la impossibilitat de teletreballar, falta personal a les residències de gent gran. A més, diuen que hi ha “manca de formació” per afrontar aquesta pandèmia.

L’entitat demana que es facilitin Equips de Protecció Individual -els anomenats EPIS- a les residències, ​”ja que el coronavirus arribarà pels treballadors, per ser els que tenen contacte amb l’exterior”. L’entitat demana, també, “que tots els ancians que hagin donat positiu, però que no necessitin hospitalització, se’ls traslladi a hotels medicalitzats, on se’ls pugui donar una atenció mèdica adequada a les seves necessitats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa