Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien l’acomiadament d’un professor per homofòbia a un col·legi de Sarrià i el centre ho nega
  • CA

Dani Viladot, parella d’un professor d’història del Col·legi Padre Damián de Sarrià, ha publicat aquest divendres un tuit en què acusava l’escola on treballa el seu marit d’haver-lo acomiadat per raons homòfobes. Ràpidament, el centre cristià i concertat ho ha desmentit. Tanmateix, Villadot ha explicat al TOT Barcelona que, si bé no tenen la certesa “al 100%” del motiu del cessament, “tot indica que és per ser la seva condició sexual”

Segons el relat de la parella del docent que ha avançat Betevé i ha corroborat aquest diari, l’arribada d’un nou mossèn al col·legi hauria sacsejat la carrera del professor fins a provocar el seu acomiadament per sorpresa després de dos anys d’haver treballat al mateix centre sense cap inconvenient. Durant aquest temps havia impartit història, història de l’art i ciències socials en anglès a alumnes secundària i batxillerat. 

El sacerdot, quan va va arribar, va demanar una reunió amb el professor i en ella “li va treure aspectes de la seva vida privada i el seu ús de les xarxes socials”, apunta Viladot. Els presumptes retrets a la seva vida privada succeïen just després que la parella es casés i fes el seu viatge de noces. Abans de l’arribada del nou mossèn, el centre ja sabia des de l’inici la condició sexual del mestre –que vol mantenir l’anonimat. “Li van dir que no passava res però que tampoc ho fes gaire públic”, recorda Dani Viladot. 

La directora del Col·legi Padre Damián, Xesca Marfà, per contra, ha negat rotundament a Betevé que en cap cas la decisió pugués tenir una arrel homòfoba i ha argumentat que s’ha dut a terme per “causes objetives” vinculades a una reestructuració de la plantilla. “Hem ampliat les hores a un professor que feia mitja jornada i hem agafat una persona amb titulació en comunicació que pot impartir socials”, ha explicat Marfà a la televisió barcelonina. A més, tot i que en el despatx en què li han donat la notícia al treballador estaven tant el mossèn com la directora, la màxima responsable de l’escola defensa que ha estat ella qui l’ha acomiadat i no pas el capellà. 

Viladot ha indicat a aquest diari que ara senten “por” després que el col·legi hagi enviat una circular als familiars informant que el denunciatan per calúmnies, assegura el company del professor acomiadat. Per acabar de gestionar la situació, aviat contactarà amb l’Observatori contra la Homofòbia i els sindicats educatius, ha assegurat.

El tuit de Viladot finalment ha estat esborrat per les pressions que han rebut arran de la denúncia pública que han fet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiko a juny 29, 2019 | 02:20
    Kiko juny 29, 2019 | 02:20
    No és pot demostrar tal i com admet el mateix denunciant, ho sospiten pero no podrien provar-ho en un judici, no és pot donar com a cert únicament amb sospites.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa