Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien que l’arrestat a Sants per un delicte d’odi va ser acusat en fals per un grup ultra
  • CA

El sindicat COS denuncia que l’home detingut per un delicte d’odi aquest divendres de matinada a les festes de Sants va ser víctima d’una acusació en fals per part d’un grup ultra. L’arrestat, un valencià de 36 anys militant d’aquest sindicat, ha passat dues nits a comissaria i ha sortit en llibertat amb càrrecs aquest dissabte.

[r:1]

Entitats antifeixistes i de l’esquerra independentista li han organitzat una rebuda a les portes de la Ciutat de la Justícia aquest migdia i han celebrat una concentració en suport al detingut aquesta tarda a la plaça Joan Peiró.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El company antifeixista ja està al carrer! Ni a Sants ni enlloc! Intolerants al feixisme! #FMAS2019

A post shared by FMASants (@fmasants) on

 

Els Castellers de Sants –que organitzaven l’actuació– i l’Assemblea de Barri de Sants han emès un comunicat conjunt exigint la llibertat del detingut i condemnant la irrupció d’un “grup d’ultres” al concert de festa major i la “criminalització” dels antifeixistes que els van plantar cara.

Els fets van passar divendres nit al carrer Vallespir, després de l’actuació dels grup valencià Smoking Souls al costat de l’estació d’autobusos. Detingut i acusador formarien part de dos grups d’amics diferents i d’ideologia oposada. Segons ha relatat el seu advocat, Eduardo Cáliz, en declaracions a Betevé, el grup de la presumpta víctima va crear aldarulls durant l’espectacle cridant consignes espanyolistes. A través de Twitter, Cáliz ha detallat que van cridar als músics que cantessin en castellà i que Catalunya és Espanya, així com insults com “catalufos de mierda”.

Diversos integrants serien militars i un d’ells, l’acusador, vestia una samarreta amb simbologia militar i la bandera espanyola. Segons el lletrat, el grup d’amics de l’arrestat va fer fora als ultres del concert i aquests en represàlia el van denunciar assegurant que l’havien agredit per la seva samarreta. Els Mossos d’Esquadra van manifestar aquest divendres al TOT Barcelona que l’agressor “anava bastant begut” i que les investigacions policials apuntaven a un enfrontament verbal entre dues colles d’amics i una baralla posterior.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un detingut durant una operació policial / Mossos d'Esquadra
Investiguen una agressió a Sants a un home que portava una samarreta amb la bandera espanyola
Notícia: Investiguen una agressió a Sants a un home que portava una samarreta amb la bandera espanyola
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra han detingut un valencià de 36 anys com a presumpte autor d'un delicte d'odi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa