Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien amenaces de directors d’escola contra alumnes que es negaven a fer un examen estatal
  • CA

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat amenaces i intimidacions per part de directors d’escola contra alumnes que s’han negat a fer les proves de competències bàsiques establertes pel ministeri d’Educació. Aquest examen va ser introduït el 2013 mitjançant la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE, en les sigles en castellà) i l’han de passar els alumnes de quart d’ESO. 

Des que es van començar a aplicar el SEPC promou el “boicot” a les proves perquè porta a la competitivitat entre estudiants i entre escoles. Segons expliquen fonts del SEPC, els centres educatius que treuen millor nota en les proves tenen dret a majors subvencions, cosa que els pressiona per aconseguir la millor puntuació possible. L’últim examen d’aquest tipus es va celebrar els dies 12 i 13 de febrer, i el sindicat va repartir informació als accessos per protestar contra les proves. 

A més, alguns alumnes van decidir no fer-les. El sindicat ha denunciat que en alguns centres de Barcelona, la majoria situats al barri del Guinardó (Horta-Guinardó) els equips directius van amenaçar els estudiants amb suspendre assignatures o expulsions si no feien les proves. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa