Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denunciat el degà dels Graduats Socials per un viatge irregular a Cuba
  • CA

Dos vocals del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona ha denunciat aquest dilluns que el febrer del 2019 el degà i el vicedegà de l’entitat van fent un viatge irregular a Cuba amb les seves parelles sentimentals que no comptava amb el vistiplau de la junta de govern. Josep Canal i Montse Cerqueda han fet una roda de premsa per denunciar els fets i que han patit pressions i assetjament per haver-ho criticat.

Segons els dos vocals, els dos alts càrrecs van viatjar a Cuba durant una setmana per la celebració d’un congrés laborista sobre igualtat i van carregar al compte de l’entitat despeses per valor de 12.680 euros. Tant Canal com Cerqueda asseguren que els membres del Col·legi que han denunciat les presumptes irregularitats han patit “discriminació i assetjament”.

Despeses excessives

Cerqueda ha explicat que les despeses del viatge eren “excessives i desmesurades” i que només els vols van costar gairebé 8.000 euros, als quals s’haurien de sumar l’allotjament i altres moviments en efectiu. Davant d’aquesta situació, diversos membres del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona van presentar l’agost del 2020 un recurs contenciós que encara està en fase oral perquè l’entitat ha “impugnat cada escrit” per endarrerir el procés.

Els dos vocals, que van rebre una querella per injúries i calúmnies que ja hauria estat arxivada, han denunciat altres irregularitats al sistema de votació de la junta de govern i han explicat que des del 2017 han impugnat els comptes de l’entitat per mostrar el seu rebuig a la manera de governar el Col·legi. També han lamentat la falta de transparència de la junta de govern, que no actua “col·legiadament ni democràticament” perquè hi ha sis membres cessats, per la qual cosa han reclamat als tribunals que anul·lin totes les actes aprovades de manera irregular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa