Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Van denunciar agressions policials al CIE i els van deportar sense tenir temps a declarar

 

El centre de defensa dels drets humans Irídia ha afirmat aquest dimecres que tres interns del CIE que van denunciar agressions policials al setembre de 2017 van ser deportats abans que declaressin com a denunciants. En un comunicat, Irídia ha detallat que la mateixa situació s’ha donat en quatre casos de denúncies en els últims tres anys: “La persona denunciant ha estat deportada sense que se li hagi pres declaració com a denunciant i sense que l’hagi visitat un metge forense”.

L’entitat afirma que el mateix ha succeït amb persones que podrien ser testimonis dels fets denunciats, i creu que això condueix a una situació en la qual “no es poden investigar els fets, cosa que genera una impunitat total”. En el cas de la denúncia d’agressions en 2017, el comunicat explica que encara s’estan investigant els fets i que el següent pas serà prendre declaració als denunciants, tres d’ells representats per Irídia, que van ser deportats: un està a Algèria i amb els altres dos han perdut el contacte.

L’entitat desitja que, davant “una denúncia per violència institucional en el CIE, el jutjat prengui mesures urgents” per assegurar que es pot practicar la prova testifical. Especialment, demanen tenir en compte que els denunciants poden ser deportats en qualsevol moment i que els denunciats pertanyen al mateix cos policial responsable de la deportació.

Irídia també considera necessari que s’estimi la mesura cautelar de suspensió de la deportació de manera temporal en els casos que es consideri necessari, atesa la gravetat dels fets i a la necessitat de salvaguardar la prova

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 666 a desembre 05, 2019 | 01:13
    666 desembre 05, 2019 | 01:13
    La policia nazional ??? Caaaa ! ....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa