Demanen més de vuit anys de presó per les protestes contra les taxes universitàries

La Fiscalia acusa 13 estudiants de “desordres públics” durant una manifestació al març del 2017

La fiscalia demana 8 anys i mig de presó per a 13 estudiants acusats de desordres públics i danys en una manifestació per reclamar la reducció de les taxes universitàries el 2 de març del 2017, organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Segons l’escrit, anaven amb roba fosca i caputxes i van actuar “de comú acord i amb evident intenció de causar el deteriorament del mobiliari públic i urbà , posant en greu perill el desenvolupament quotidià de la vida ciutadana”.

Al carrer Pelai van cremar un contenidor amb una bengala, a plaça Catalunya van llançar pintura contra una botiga de telefonia i els Mossos, i a Via Laietana van llançar ous i pintura i van trencar amb martells els vidres d’una entitat financera. Aquestes actuacions van comptar amb la “col·laboració activa de tots els acusats”, diu la fiscalia, que remarca que es van canviar la roba quan van acabar per dificultar la seva identificació per part dels Mossos.

Finalment se’ls van intervenir tres extintors per ruixar amb pintura, tres martells, un bidó de líquid inflamable, benzina i una bossa de petards. Per tot plegat, el ministeri fiscal demana 8,5 anys de presó i una multa d’11.400 euros per a cadascun. També hauran d’indemnitzar de forma solidària l’entitat financera amb 4.800 euros, i la propietària del contenidor amb 647 euros. Alerta Solidària i el SEPC denuncien un context de “persecució política i ideològica” pel fet de militar en el sindicat. També es queixen que incloguin tots els acusats en el mateix grup.

Nou comentari