Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Només un 1% dels usuaris ha fumat aquest estiu a les platges de Barcelona

La prohibició de fumar a les platges barcelonines ha estat tot un èxit aquest estiu. Així ho constaten les dades recollides pel Servei d’Informació de Platges (SIP) de l’Ajuntament de Barcelona, que apunten que només l’1% dels usuaris d’aquests espais ha fumat durant la passada temporada estival.

Segons informa el consistori en un comunicat, el percentatge total de persones que van ser enxampades fumant a les platges de la capital catalana ha estat del 0,97%, fet que demostrar “l’alta acceptació” que ha tingut la iniciativa Platges sense fum entre la ciutadania. De fet, les dades municipals situen el grau de satisfacció dels usuaris amb la mesura en un 8 sobre 10 de mitjana.

Pel que fa a l’afluència a les platges barcelonines durant aquesta darrera temporada estival, el consistori xifra en gairebé cinc milions el nombre de persones que han passat per les diferents zones de bany de la ciutat, una xifra que suposa recuperar les xifres assolides abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, la valoració global de les platges per part de les persones usuàries és d’un 7,66, una nota que supera en tres dècimes la registrada en la darrera enquesta realitzada el 2018.

També s’ha registrat aquest estiu un notable augment en les persones que han utilitzat els punts de servei de bany assistit, que han registrat gairebé un 60% més d’usuaris que anys anteriors. En el cas de l’espai per a gossos de la platja del Llevant, es calcula que 13.728 animals acompanyats dels seus amos han fet ús d’aquesta zona reservada especialment reservada.

Objectius “complerts”

Amb aquests resultats, l’executiu encapçalat per Ada Colau fa una valoració positiva de la temporada estival i, en concret, de la prohibició de fumar a les platges, ja que es considera que la iniciativa ha complert els objectius marcats, tenint en compte que és el primer any de regulació. Segons detalla el consistori, durant la temporada alta, els efectius SIP han realitzat prop de 40.000 actuacions de sensibilització, on han pogut comprovar que el 68% de les persones usuàries de les platges coneix la mesura i que majoritàriament se n’ha assabentat a través dels elements de comunicació situats a les diferents zones de bany.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ja es pot estendre a totes les platges! a octubre 10, 2022 | 20:45
    Ja es pot estendre a totes les platges! octubre 10, 2022 | 20:45
    Ara anem per les terrases, portes de colegi i demés…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa