Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Repunt de les agressions sexuals en una caiguda generalitzada dels delictes
  • CA

Barcelona ha registrat aquest any un augment en el nombre d’agressions sexuals detectades. Així ho constaten les darreres dades facilitades pel Ministeri de l’Interior del govern espanyol, que també apunten que fins al tercer trimestre de l’any s’ha produït una caiguda generalitzada dels fets delictius de prop del 18% a la capital catalana, registrant-se un total de 123.842 incidents.

Pel que fa a la tipologia, els delictes contra la propietat continuen sent els més nombrosos, però baixen un 28,14% (75.952) respecte a les dades del 2021. També es registra una important davallada en els furts (31%) i en els robatoris amb força a domicili, que baixen un 32%. Tanmateix, les grans davallades han tingut lloc en els delictes contra la integritat física, que es redueixen enguany un 71%, i en els homicidis consumats, que cauen un 46,67%.

A l’altra banda de la balança trobem els delictes que tenen una motivació sexual, que pugen aquest any i que tenen com a màxim exponent les agressions amb penetració, que registren un augment de gairebé el 13%. En aquest sentit, també augmenten els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual que no són amb penetració, amb una pujada de prop del 28%. Per la seva banda, en el tràfic de drogues, hi ha hagut un increment del 200% fins al tercer trimestre del 2022 a Barcelona, amb un total de 1.162 fets.

Capital líder en reducció de delictes

Amb aquestes darreres xifres, Barcelona se situa al capdavant de les grans capitals de l’Estat pel que fa a la reducció dels fets delictius, ja que -tal com recull l’ACN- a Madrid i Sevilla les baixades es queden en el 3 i el 0,72%, respectivament. A València augmenten un 26%. Si mirem les dades acumulades arreu del territori català, les infraccions penals van pujar un 25,5% respecte a les xifres del 2021, passant de 282.000 a 354.000. En aquest sentit, la mitjana estatal ha sigut d’un increment del 22,2%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa