Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Presó per al culturista que va violar una dona amb l’excusa de fer un fricandó
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i deu mesos de presó un culturista per violar una dona de 67 anys a Barcelona. Els fets es remunten al mes de maig del 2021, quan l’home de 28 anys va demanar a la víctima que l’ajudés amb una recepta per fer fricandó i aquesta va acudir al seu domicili.

Segons recull la sentència, un cop els dos es trobaven a soles a l’interior de pis, l’implicat va agafar la dona pel canell i la va fer caure violentament sobre un sofà. Després la va portar a una habitació, li va treure la roba, va col·locar-li un mitjó a la boca i la va agredir sexualment. En aquest sentit, el jutjat dona versemblança al testimoni de la víctima, que es veu avalat també per un informe mèdic, i considera que la versió de l’acusat no és “en absolut creïble”.

Una sentència anterior a la nova Llei

El veredicte del jutge es va dictar just abans de l’aprovació de la Llei del ‘sí és sí’, quan la condemna per aquesta tipologia de delictes se situava entre els 6 i els 12 anys de presó. Tanmateix, el magistrat té en compte en aquest cas dos atenuants: que l’home ja ha pagat la indemnització que li demanava la víctima i la situació de drogodependència del condemnat.

Amb aquest posicionament, l’Audiència considera que la pena de tres anys i deu mesos de presó interposada a l’home és compatible amb les condemnes que preveu la flamant Llei -que deixa les penes entre dos i quatre anys si s’apliquen atenuants- i afegeix la prohibició d’aproximar-se a la víctima a menys de 1.000 metres, així com a qualsevol comunicació amb ella durant dos anys més a la pena imposada.

L’implicat també estarà en llibertat vigilada durant sis anys, també posteriors al compliment de la pena de presó. Finalment, haurà de pagar 19.138,53 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa