Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques a la reforma de la rambla de Catalunya

L’Associació Amics de la Rambla ha presentat un informe al Districte al·legant un seguit de reformes que encara no s’han fet i demanant agilitat en les obres. Segons l’entitat, l’actual reforma de la Rambla és un recull de “petits pegats que no aconsegueixen revertir la imatge de deixadesa que el carrer respira”. En aquest sentit, recorden que ja han denunciat amb anterioritat que el ‘Pla Especial de La Rambla’ deixa fora la reparació o eliminació d’alguns elements que han quedat “obsolets i al marge de la normativa”.

Malgrat les crítiques, l’associació celebra que aquest any, “per fi”, han començat les obres. Això sí, Amics de La Rambla demana escurçar el termini de les obres i aprofitar “aquest moment en què s’està intensificant de nou l’ús del carrer per fer totes les reparacions i manteniments que no s’han fet”.

Accions concretes

El paviment centra gran part de les crítiques. L’associació, que agrupa veïns i comerciants, detalla en l’informe que “l’estat continua presentant greus mancances que, en alguns casos, suposen problemes de seguretat per les persones”. En aquest punt, assenyalen sobretot algunes rajoles del passeig central que estan en estat crític i podem suposar un perill tenint en compte que algunes d’aquestes estan situades en “desnivells importants que poden provocar ensopegades”.

L’escrit també recull alguns pivots que estan mal col·locats o agrupen moltes pintades i adhesius. També les parades de flors, que tenen grans grafitis a la part posterior o el comptador de llum al descobert. Els implicats alhora es fixen en la manca de sorra dels escocells, que en alguns casos provoquen forats de més de 30 centímetres d’alçada i demanen una actuació ràpida.

Una reforma integral

L’Ajuntament, tal com també celebren des d’Amics de la Rambla, ja ha començat a reformar el mític passeig. La primera fase de la reforma pretén obrir la Rambla al mar. Aquest és el primer dels cinc trams en els quals està previst que es reformi l’avinguda. La intenció és que les diferents obres dels altres quatre trams (Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes) s’encavalquin entre elles, de tal manera que el final dels treballs en un tram coincideixi amb l’inici de les obres en el següent tram. En aquest sentit, cal recordar que els comerciants i restauradors, entre altres agents implicats, han demanat unificar algunes d’aquestes fases.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a març 29, 2023 | 16:47
    En fi març 29, 2023 | 16:47
    l'obsessió per les obres, per posar-se medalles, la kolau no en fot ni una de bona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa