La crisi migratòria centra l’inici dels cursos d’estiu de la UB

'Crisi migratòria al Mediterrani' obre el cicle Juliols de la UB

La Universitat de Barcelona (UB) inaugura els cursos d’estiu amb Crisi migratòria al Mediterrani. Es tracta d’un curs​ que se celebrarà el 18 de juny i en què es donarà a conèixer les experiències en primera persona dels immigrants i dels activistes que els defensen. Per traslladar el punt de vist de les organitzacions que ajuden els immigrants, el curs compta amb la participació del coordinador i cofundador d’Open Arms, Gerard Canals, que explicarà la funció que porta a terme el Mediterrani, segons ha informat la UB.

Des del 2014 tres milions de migrants han arribat a Europa a causa de l’escalada de violència de la guerra de Síria i altres conflictes de la zona. L’arribada al poder de Matteo Salvini com a Ministre d’Interior a Itàlia ha provocat el tancament de ports i l’agreujament de la crisi de migrants. 

La redactora de Salvados Txell Aranda també forma part del professorat i parlarà sobre el documental Astral, emès a La Sexta. Canals conduirà la segona part del curs en un monogràfic sobre la tasca de l’Open Arms al Mediterrani i Aranda participarà en la tercera sessió. La resta de dies estaran dedicats a la tasca de la UB en la crisi migratòria dels últims anys i al relat dels immigrants en primera persona. 

La resta del professorat estarà format per la responsable d’acollida de la Fundació Solidaritat UB, Cati Jerez; el membre de l’associació Africaye.org Iván Navarro i la professora del departament de Filosofia de la UB Martha Palacio. 

El preu del curs és de 71 euros i és de 9:30 a 20:30 hores. 

Nou comentari