Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La crisi migratòria centra l’inici dels cursos d’estiu de la UB
  • CA

La Universitat de Barcelona (UB) inaugura els cursos d’estiu amb Crisi migratòria al Mediterrani. Es tracta d’un curs​ que se celebrarà el 18 de juny i en què es donarà a conèixer les experiències en primera persona dels immigrants i dels activistes que els defensen. Per traslladar el punt de vist de les organitzacions que ajuden els immigrants, el curs compta amb la participació del coordinador i cofundador d’Open Arms, Gerard Canals, que explicarà la funció que porta a terme el Mediterrani, segons ha informat la UB.

Des del 2014 tres milions de migrants han arribat a Europa a causa de l’escalada de violència de la guerra de Síria i altres conflictes de la zona. L’arribada al poder de Matteo Salvini com a Ministre d’Interior a Itàlia ha provocat el tancament de ports i l’agreujament de la crisi de migrants. 

La redactora de Salvados Txell Aranda també forma part del professorat i parlarà sobre el documental Astral, emès a La Sexta. Canals conduirà la segona part del curs en un monogràfic sobre la tasca de l’Open Arms al Mediterrani i Aranda participarà en la tercera sessió. La resta de dies estaran dedicats a la tasca de la UB en la crisi migratòria dels últims anys i al relat dels immigrants en primera persona. 

La resta del professorat estarà format per la responsable d’acollida de la Fundació Solidaritat UB, Cati Jerez; el membre de l’associació Africaye.org Iván Navarro i la professora del departament de Filosofia de la UB Martha Palacio. 

El preu del curs és de 71 euros i és de 9:30 a 20:30 hores. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa