Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El crim de la Guàrdia Urbana arriba a judici: fins a 25 anys de presó per als acusats
  • CA

Els dos sospitosos del crim de la Guàrdia Urbana, els agents del cos Albert López i Rosa Peral, s’asseuran a partir d’aquest dilluns al banc dels acusats davant el Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona. S’enfronten a fins a 25 anys de presó com a presumptes coautors de l’assassinat del xicot d’ella, que també era policia local.

Després de la constitució del jurat divendres, amb cinc dones i quatre homes de 47 anys de mitjana, les sessions del judici comencen aquest dilluns a les 10 amb la lectura dels escrits i al·legacions prèvies, mentre que en els dies següents serà el torn dels testimonis. López i Peral declararan l’11 i el 12 de març, respectivament, acusats del crim comès el 2 de maig del 2017 al domicili on ella convivia amb la víctima, a Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

“De comú acord i en execució d’un pla preconcebut”, tots dos sospitosos presumptament van matar Pedro R., i després el van traslladar en el maleter del seu cotxe fins a la zona del pantà de Foix i el van cremar, segons l’acte d’obertura de judici oral. La Fiscalia demana 24 i 25 anys de presó, respectivament, per a López i Peral en ser presumptament coautors d’un delicte d’assassinat –amb agreujant de parentiu per a ella–, i també demana per a tots dos 10 anys de llibertat vigilada després de complir la pena de presó.

Triangle amorós

Segons afirma el Ministeri Públic en el seu escrit d’acusació, els acusats presumptament van matar Pedro R. perquè van arribar a la conclusió que “per diverses raons obstaculitzava la seva relació i situació” sentimental, perquè havien estat amants i suposadament havien reprès la seva relació. La família de l’assassinat, que demana per a tots dos 25 anys de presó, va apuntar en el seu escrit d’acusació que un dels motius pels quals els dos agents el van matar era que temien que la víctima pogués “airejar i donar publicitat” a dades que implicaven López en la mort d’un manter el 2014.

En canvi, els dos sospitosos han reclamat la seva absolució en atribuir-se l’un altre la culpabilitat dels fets, i en el cas de Peral, la seva defensa va demanar com a alternativa l’apreciació de l’eximent de la por insuperable, i subsidiàriament de manera incompleta o com a atenuant. Segons l’escrit de defensa de Peral, López estava obsessionat amb ella i no acceptava la seva relació amb Pedro R., per la qual cosa va acudir al domicili de Vilanova i suposadament va cometre el crim amb una destral.

Ella no va trucar la policia “perquè Albert López li havia confiscat el seu telèfon mòbil i el telèfon fix de casa no funcionava; a més, el pànic que sentia pel que li pogués passar a les seves filles, la paralitzava”. La versió de López és totalment contrària i, en el seu escrit de defensa, assegura que Peral li va confessar que havia matat Pedro R., que li va mostrar el maleter del vehicle amb el cadàver i que ella li va explicar que havien tingut una discussió molt forta i que el seu xicot l’havia agredit davant de les nenes, per la qual cosa “ella l’havia matat”.

Segons López, Peral va decidir “culpar-lo a ell” del crim en veure la seva indecisió respecte a no delatar-la i pel fracàs de les seves coartades inicials, que pretenien culpar el seu exmarit o altres de la mort de Pedro R.

Nova prova

En començar les sessions dilluns, la Fiscalia també pot demanar durant les qüestions prèvies que s’afegeixi al judici la informació sobre una trucada que els dos acusats van fer poc abans del crim, una prova que pot connectar tots dos amb la mort i ser clau per provar que la van planejar. En les següents sessions del judici serà el torn dels testimonis, entre els quals hi haurà mossos d’Esquadra i comandaments de la Guàrdia Urbana, com un intendent major. Les sessions estan previstes de dilluns a dijous i el judici durarà previsiblement fins al 16 de març, dia per a les conclusions i els informes finals, tot i que el guió pot ser alterat a mesura que avancin les sessions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Visca la Terra a febrer 03, 2020 | 11:27
    Visca la Terra febrer 03, 2020 | 11:27
    I la mort del manter la pensen investigar??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa