Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creen DuctFIT, tecnologia de purificació d’aire que elimina el virus en empreses i hospitals
  • CA

Dos espanyols han creat DuctFIT, una tecnologia de purificació d’aire que elimina el 99,99% dels virus en llocs tancats com empreses, hotels i hospitals de tot el món, segons ha certificat un estudi realitzat pel laboratori seguretat P3 de referència de Microbiologia de l’Hospital Universitari Virgen de la Nieves de Granada.

Miguel Ángel Garat i Pablo Fernández, dos emprenedors espanyols establerts a Xangai, van crear l’empresa CleanAir, per aprofitar la gran demanda d’aquest tipus de productes que hi ha a la Xina davant l’alta concentració de pol·lució i agents contaminants al país.

Es van centrar des del 2016 a crear tecnologies per millorar el benestar de les persones i desenvolupar ‘DuctFIT CAS’ (Catalytic Antiviral Superoxidation), una tecnologia patentada -el germen de la qual és a la NASA– que permet eliminar de forma eficaç i definitiva virus i bacteris, tant en l’aire com en superfícies (fustes, metalls, teixits o plàstics) i compatible amb la presència de persones en les zones que desinfecta ja que no utilitzen productes químics nocius per a la salut com pot ser l’ozó, el clor o fins i tot els raigs ultraviolats d’incidència directa.

Aquest sistema d’eliminació de virus, certificat per laboratoris i universitats internacionals, actualment està instal·lat en més de 28 milions de metres quadrats d’oficines, col·legis i centres sanitaris, que visiten o en els quals treballen o viuen més de 1,6 milions de persones.

En plena pandèmia, el departament de Microbiologia de l’Hospital Universitari Virgen de las Nieves de Granada (laboratori de bioseguretat nivell P3 de referència del Servei Andalús de Salut), va realitzar un estudi microbiològic amb el sistema DuctFIT per comprovar la seva efectivitat antiviral contra el coronavirus, l’enterovirus (que afecta l’aparell digestiu i és un dels més resistents que existeixen) i el virus H1N1 (virus de la grip).

El resultat de l’estudi, basat en l’estàndard internacional ASTM E1053, signat pel doctor José María Navarro, cap de departament de Microbiologia i membre del comitè científic de COVID-19 de el govern d’Andalusia, va concloure que en sis hores el sistema DuctFIT va eliminar el 100% del coronavirus, el 99,75% de virus H1N1 i va reduir més d’un 99,99% l’enterovirus. Aquesta patent és l’única tecnologia d’eliminació de virus que ha passat l’examen d’un laboratori de referència d’aquest nivell científic amb virus humans.

Amb aquests resultats, l’empresa iniciarà en breu assajos clínics amb humans, per comprovar si a més d’eliminar els virus en aire i superfícies, i per tant de forma preventiva reduir dràsticament els contagis, pot també ajudar pacients i contagiats de COVID- 19 i grip, afavorint i accelerant la seva recuperació i reduint els temps d’hospitalització, i per tant, ajudant a reduir col·lapses en hospitals i UCIs, salvar vides i reduir contagis en personal mèdic.

DuctFIT es basa en la generació d’ions H2O2 de manera contínua. Amb una instal·lació senzilla i de poca inversió es col·loquen els productes en els conductes de l’aire i des d’allà els ions de peròxid d’hidrogen altament desinfectants es van escampant per tot l’espai, eliminant virus i bacteris durant les 24 hores del dia, sent 100% segures per a persones, animals i aliments, segons asseguren.

Quan s’activa el procés, el vapor d’aigua de l’aire es converteix en ions d’H2O2 que envolten el virus afectant la seva membrana lipídica o les seves proteïnes. D’aquesta manera, els virus queden inactivats, perdent la seva capacitat infecciosa fins que finalment moren.

A més d’eliminar virus, aquesta tecnologia DuctFIT purifica l’aire i permet l’eliminació constant de bacteris, àcars, pol·len, floridura, compostos químics cancerígens i olors les 24 hores tots els dies de la setmana, ja que els equips poden romandre encesos i no deixa espais sense tractar ja que els ions arriben totes les àrees.

Un cop instal·lat, es monitoritza amb un programari que permet visualitzar i controlar tots els dispositius, a més d’una aplicació mòbil per poder administrar tot el sistema en temps real, i incorpora una plataforma d’Intel·ligència Artificial que controlen de forma remota i intel·ligent dels equips.

Clean Air pot ser instal·lada en els conductes existents sense afectar el flux d’aire o utilitzar-se de forma independent als sistemes d’aire condicionat amb dispositius mòbils o de paret amb el seu propi ventilador i la mateixa eficiència.

Segons informa la companyia, hospitals, entre ells el Virgen de las Nieves de Granada, i multinacionals, empreses i hotels de tot el món com Bayer, Novartis, Inditex, H & M, El Corte Inglés, Hyatt, Intercontinental Group, Ferrari, Gestamp, Cisco , Tesla, Coca Cola, BBVA, HSBC o Citibank, han apostat per aquesta tecnologia amb segell espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa