Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid comença la desacceleració a Barcelona després de Reis
  • CA

Si bé des del mes de novembre els contagis a Barcelona han anat creixent cada setmana, amb dades provisionals del 3 al 9 de gener, el creixement comença a ser més lent. L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha notificat 28.172 casos aquests dies, el que significa que només hi ha hagut 22 positius més que la setmana anterior.

Si ens fixem en les dades del gener del 2021, quan es va produir fins i tot un tancament dels centres comercials, els registres setmanals eren gairebé sis vegades menors (4.800 positius del 4 al 10 de gener) i la pressió als hospitals era semblant a l’actual. Els ingressats sumaven 410 persones (avui dia, 408). A les UCI hi havia 156 pacients greus (actualment n’hi ha 188). Des de l’inici de la pandèmia s’han comunicat 305.547 casos positius amb una prova PCR o test d’antígens a la ciutat.

Tot i els bons auguris, l’Agència de Salut Pública insisteix que “és molt important seguir amb les mesures de prevenció individual i col·lectives. Cal tenir clara la importància d’estar vacunat i, per tant, ho recordem a totes les persones que no ho hagin fet”.

El 35% de les dones i 28% dels homes de la ciutat de Barcelona -un 32% tenint en compte els dos sexes- ja han rebut la dosi de reforç, segons les darreres dades de l’informe de vigilància de la Covid-19 a la ciutat. A més, el 86% de la població de Barcelona més gran de 12 anys ha rebut la pauta completa de 2 dosis de vacunació, i es reforça la cobertura en la franja d’edat més elevada de la població.

Si comparem les dades de vacunació de Barcelona amb les de Cataluunya, els barcelonins estan una mica per sobre de la mitjana. I és que un 76,8% de la població catalana té la pauta completa de vacunació i el 30,9% tenen la cobertura amb la dosi de record. A més, els menors de 12 anys ja tenen un alt percentatge de vacunació de la primera dosi des que es va obrir la franja aquest mes de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa