Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El confinament, en una paraula: la tria dels lectors del Tot Barcelona
  • CA

Els lectors del TOT Barcelona estan molt conscienciats de la funció col·lectiva del confinament contra el coronavirus. Dissabte aquest diari va proposar un joc a la comunitat de seguidors, a través dels perfils a Twitter, Facebook i Instagram. Es tractava d’escollir una sola paraula per definir com estan vivint l’aïllament recent decretat.

La resposta ha estat massiva. Els perfils del TOT Barcelona van rebre més de 400 respostes en 24 hores, en forma de comentaris, missatges directes i rèpliques entre lectors. Amb totes les definicions rebudes hem elaborat un núvol de paraules, un tipus de gràfic que mostra cada resposta amb la mida proporcional al nombre de vegades que s’ha repetit.

Així, la més freqüent ha estat “responsabilitat”, amb 59 comentaris. La segueix de prop un altre mot de ressonància col·lectiva: “solidaritat”, amb 31 respostes. “Seny” s’emporta la medalla de bronze, “necessari” ha quedat en quart lloc i “calma”, en cinquè. Les paraules consciència i civisme empaten a 8, mentre que cinc definicions acaparen 7 respostes cadascuna –avorriment, oportunitat, empatia i reflexió–.

 

Altres respostes destaquen no pel nombre, sinó per la seva significació o enginy. Fins a 6 persones –quatre del grup de Facebook TOT Nou Barris d’aquest diari– han explicat que havien d’anar a treballar, alguns perquè fan serveis essencials i altres perquè els obligaven els seus caps. També han arribat moltes definicions referides a les activitats que fan a casa els lectors, com llegir, mirar Netflix, compartir temps amb la família, netejar, jugar amb els gats o cuinar.

Un nombre no tan petit de lectors ha escollit paraules negatives: no tothom s’ha pres tan bé l’obligació d’estar confinat. “Bogeria”, “injust”, “surrealista” o “hipocresia” són algunes d’elles. Finalment n’hi ha un petit grup més preocupant de respostes, de veïns que manifesten sentir “solitud”, “tristesa”, “impotència” o “frustració”. Queden encara molts dies de confinament i per alguns lectors no està sent gens fàcil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa