Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prohibides les visites a dues grans àrees del Vall d’Hebron “fins a nova ordre”
  • CA

El Comitè de Direcció de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha decidit que “des de demà i fins a nova ordre”, no es permetrà que cap acompanyant o familiar visiti pacients ingressats a l’Hospital General i a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats.

“Els familiars i acompanyants dels pacients amb la malaltia Covid-19 són normalment contactes estrets i, per tant, el desplaçament a l’Hospital suposa abandonar el confinament domiciliari i un clar increment de riscos per a pacients i professionals”, ha assegurat l’hospital en un comunicat.

L’única excepció a aquesta regla seran els pacients que estiguin en el final de la vida, que podran rebre la visita d’un familiar; i els afins de les dones de part i menors ingressats a l’Hospital Infantil i de la Dóna, que manté el mateix règim de visites.

“Un sistema de voluntaris s’encarregarà d’ajudar a mantenir el contacte entre pacients i famílies“, ha indicat l’hospital, que també ha organitzat un circuit per a visites d’un sol familiar en les situacions de final de la vida.

Explica també que des del seu sistema d’Atenció Ciutadana i des del Servei de Psiquiatria s’atendrà psicològicament les famílies per les conseqüències d’aquesta mesura ja que la direcció del centre és conscient “de les conseqüències emocionals que pot comportar per a pacients, famílies i personal sanitari”.

La notícia arriba després que el mateix hospital hagi ampliat, de manera considerable, l’espai per les UCIs. En total s’han afegit 7 més, un total de 140 llits per poder “lluitar per vèncer al Covid-19”, ha escrit el coordinador de crítics de l’Hospital Universitari

I és que el coronavirus avança i, amb ell, la cascada d’infectats. Fins que no arribi l’altre vessant de la corba, aquell en què el nombre d’infectats comença a baixar, els hospitals de Barcelona han de fer mans i mànigues per tractar d’encabir els nous ingressos en plantes ja col·lapsades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa