Nit sense metro i amb la meitat d’autobusos nocturns pel coronavirus

Ferrocarrils de la Generalitat i el TRAM acabaran el servei abans del que és habitual un dissabte

Primer dissabte a la nit sense metro a Barcelona, un servei que va començar fa 13 anys i que va transformar radicalment la mobilitat del cap de setmana a la ciutat. Ara, les circumstàncies obliguen a modificar la mobiltat però en un altre sentit, en el de reduir-la al màxim pel coronavirus. TMB ha anunciat aquest dissabte a primera hora de la tarda que el servei s’aturarà a les 12 de la nit “en coherència amb la recomanació general d’alentir l’activitat i reduir la vida social per frenar l’expansió de l’epidèmia“. El servei es reprendrà demà a les 5 de la matinada.

Aquesta mesura forma part de la política iniciada pel Govern per aturar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2 –que provoca la malaltia anomenada Covid-19–, que es basa en evitar les aglomeracions i reduir al màxim la mobilitat. Pel que fa al transport públic, la indicació és de no utilitzar-lo si no és indispensable, especialment la població vulnerable, els més grans de 65 anys i persones amb patologies respitaròries i altres malalties que afecten l’organisme en general, com el càncer. 

El servei de Nibus de l’AMB es reduirà a la meitat. Si alguna línia té més del 33% d’ocupació, es posaran més autobusos perquè els passatgers no vagin massa a prop els uns dels altres.

També Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), acabarà el servei abans d’hora: en lloc de tenir trens fins passada la una de la matinada com cada dissabte, els últims combois soritiran avui a les 23 hores.

El TRAM també tancarà abans, entre les 23.40 hoes i la mitjanit. En el cas de la T2, el darrer servei des de Francesc Macià sortirà a les 00.00 hores. I, des de la T2 Llevant – Les Planes, a les 23.41 hores. En el cas de la T3, l’últim comboi des de Francesc Macià sortirà a les 23.44 hores. I l’última sortida de la T3 de Sant Feliu|Consell Comarcal serà a les 00.00 hores. A la resta de línies, l’últim  tramvia sortirà a les 00.00 hores.

Altres mesures a TMB

També per evitar la transmissió del coronavirus, s’ha suspès la venda de bitllets als autobusos i s’ha decidit que els passatgers pugin per la porta del darrere i no per la del davant, tot plegat per evitar el contacte de tots els viatgers amb el conductor. Aquesta qüestió va generar ahir un conflicte entre els treballadors i l’empresa, tot i que finalment es va arribar a un acord.

Els punts d’atenció TMB també s’han tancat i avui, a més a més, s’ha decidit la suspensió de l’atenció al client per part del personal de les estacions, que “només intervindrà en situacions d’urgència”, segons TMB. L’atenció es continuarà fent a través de la interfonia de les andanes i vestíbuls, el telèfon 900 701 149 (de dilluns a diumenge, de 8.00 a 21.00 h) i Twitter (laborables de 7.00 a 20.00 h.).

La companyia destaca que també es prenen mesures d’higiene extraordinàries: es desinfecten diàriament amb aigua, detergent i lleixiu o altres desinfectants els elements que es toquen amb les mans: seients, passamans, baranes, taules i dispositius d’accionament (manetes i tiradors de portes, polsadors i botoneres).

Nou comentari