Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una desena de multes a Barcelona per desobeir la restricció de moviments
  • CA

Ja són una desena les persones multades a Barcelona per desobeir la restricció de moviments. Les dues primeres haurien estat denunciades a l’avinguda Paral·lel el matí d’aquest diumenge. Agents dels Mossos d’Esquadra han interceptat dos ciclistes equipats amb mallot i casc i clara intenció de desplaçament per oci. Segons ha avançat la cadena SER i ha confirmat al TOT Barcelona la policia catalana, s’han imposat les dues denúncies per incomplir el reial decret d’estat d’alarma dictat la nit anterior pel govern espanyol.

L’estat d’alarma no inclou un règim sancionador específic, sinó que els cossos de seguretat han de multar les infraccions segons el Codi Penal i la resta de legislació vigent, indica a aquest diari un portaveu del ministeri d’Interior. “Els agents tenen les mateixes eines que utilitzen a diari per fer complir l’ordenament i actuen com sempre fan, amb diligència i criteris de proporcionalitat i aplicació gradual de la legalitat”, afegeixen. En el cas dels dos ciclistes del Paral·lel, indica Interior, se’ls pot atribuir el delicte de “desobediència”.

Aquest dilluns al matí els Mossos d’Esquadra preveuen fer públic el primer balanç oficial de denunciats i els delictes exactes que se’ls imputen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa