Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vall d’Hebron i Clínic participen en un assaig per pacients greus de coronavirus
  • CA

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus ha iniciat la inclusió de pacients amb COVID-19 greu en un assaig clínic internacional amb sarilumab (Kevzara), un fàrmac desenvolupat per Sanofi i Regeneron, la indicació original del qual és l’artritis reumatoide.

El fàrmac que s’utilitza, sarilumab (Kevzara), està indicat per a l’artritis reumatoide i la seva capacitat de resposta immunològica antiinflamatòria podria resultar útil per a aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda observada en pacients amb infecció greu per COVID-19

 

L’Hospital es converteix aixi en un altre centre de l’estat, juntament amb l’Hospital Clínic, en activar-se per l’assaig i ha reclutat al primer pacient de Catalunya. Es tracta d’un assaig clínic en fase 2 i 3 que s’està realitzant en diferents hospitals d’Itàlia, Alemanya, França, Canadà, Rússia i Estats Units.

L’assaig estarà coordinat pels doctors Benito Almirante, cap de Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i Ricard Ferrer, cap de Servei de Medicina intensiva de Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del VHIR.

Dades preliminars d’un estudi més simple, d’un sol braç, dut a terme a la Xina són encoratjadors ja que els pacients tractats amb un fàrmac similar van experimentar una millora significativa en pocs dies.

Un assaig més

D’altra banda, Vall d’Hebron també participa, des de la setmana passada, en dos assaigs clínics per tractar casos de coronavirus amb Remdesivir, un fàrmac que es va utilitzar durant el brot d’Ebola de l’any 2014. Està indicats per a pacients amb malalties respiratòries greus i moderades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa