Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell reclama a l’Estat que exoneri les pimes de pagar la seguretat social durant 3 mesos
  • CA

L’Estat hauria d'”exonerar” les petites i mitjanes empreses (Pime) de pagar les quotes de segureta social dels seus empleats durant “3 mesos prorrogables”, sempre amb la condició que això permeti que conservin tots els llocs de treball. És l’opinió del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, que també ha demanat “diferir totes les obligacions fiscals sense interessos i altres pagaments a l’Estat durant 3 mesos prorrogables”. Ho ha dit en una roda de premsa per ‘streaming’ aquest divendres al matí.

El president de la Cambra, i del Consell de Cambres de Catalunya, també ha defensat amb cotundència l’aplicació dels ERTO (expedients de regulació temporal d’ocupació) i ha dit que espera que s’acceptin “massivament”. “És la millor eina que tenim perquè les empreses no tanquin. Si no tindrem EROs d’extinció d’aquí a 2 mesos. Per tant, els ERTOs són el millor perquè aquesta crisi sanitària no es converteixi en una crisi econòmica de llarg abast. Si fem les coses bé, s’aniran tancant i l’atur s’anirà reduint. Si no fem això, estarem anys amb un 15% d’atur, com en la crisi 2008, i crec que això no ho vol ningú”, ha afegit.

També ha criticat el govern espanyol perquè després de l’anunci de les primeres mesures econòmiques, de “mobilitzar 200.000 milions la majoria dels quals són en realitat avals i no suposen endeutament”, és “inaudit” que no hagi anunciat cap altra decisió “un cop la Unió Europea i el BCE han aixecat la barrera del límit de dèficit i han dit que permeten l’endeutament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa