Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els alumnes de la UB reclamen “flexibilitat” en l’avaluació i que el curs no s’allargui

El Consell de l’Alumnat de la Universitat de Barcelona (UB) reclama “empatia i generositat” en el marc de la situació creada per la pandèmia del coronavirus i subratlla que “cap estudiant pot quedar enrere” per culpa de la crisi. Per això demana al professorat que sigui “flexible” especialment pel que fa a entregues i activitats d’avaluació. També proposa que es reforcin les figures dels caps d’estudis i dels tutors per trobar “la millor solució possible” per a cada cas. A banda, el Consell de l’Alumnat exigeix a l’administració pública que s’asseguri que tothom té accés als recursos necessaris per seguir el curs, per “acabar amb l’escletxa digital”.
En tot cas, per a aquells alumnes que no es pugui garantir l’accessibilitat a aquests recursos, el Consell demana que no se’ls exigeixi fer treballs i pràctiques que requereixin d’eines que no estiguin a disposició de tot l’alumnat.

Pel que fa a l’avaluació, l’alumnat demana que es garanteixi el model d’avaluació única en totes les assignatures i que es pugui demanar “fins al dia de l’examen”. Un altre punt que proposa és que s’eliminin les notes mínimes de les parts pràctiques.

En tot cas, si hi ha alumnes que consideren que no poden continuar el curs en aquestes circumstàncies, el Consell de l’Alumnat demana que se’ls anul·li la matrícula i se’ls retorni l’import, i que no es cobri el recàrrec per segones matrícules.

Un altre punt que es posa de manifest és el de la dificultat econòmica derivada de la crisi. El Consell de l’Alumnat demana que es garanteixi que “cap estudiant hagi de deixar la universitat” a causa d’aquesta situació, i reclama “les ajudes necessàries” als estudiants que tinguin “una situació socioeconòmica desfavorable i sobrevinguda”. Si això no passa, “s’hauria de reformular les Beques UB per a situacions sobrevingudes”, afegint-hi, indiquen, els diners proporcionals destinats a tasques de manteniment i funcionament dels edificis durant el tancament de la universitat.

Finalment, també demanen “no allargar en cap cas” el curs acadèmic, perquè suposa “un perjudici” per als estudiants que aprofiten l’estiu per treballar o que tornen a casa i no disposen d’habitatge a Barcelona.

Més notícies

La Universitat de Barcelona suspèn la docència presencial d’aquest curs

Notícia: La Universitat de Barcelona suspèn la docència presencial d’aquest curs
Comparteix
La UB manté els examens finals de manera presencial però ja es prepara per si calgués fer-los de forma virtual i facilitarà l'avaluació única
Notícia: La Universitat de Barcelona suspèn la docència presencial d’aquest curs - Mobile

La Universitat de Barcelona, entre les cent primeres del món

Notícia: La Universitat de Barcelona, entre les cent primeres del món
Comparteix
Baixa una posició respecte a la classificació de l'any passat
Notícia: La Universitat de Barcelona, entre les cent primeres del món - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa