Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Confisquen 21 tortugues protegides d’una finca privada a Barcelona
  • CA

Els Agents Rurals de la Generalitat han confiscat 21 tortugues mediterrànies en una finca privada a Barcelona. Es tracta d’una espècie protegida pel seu alt perill d’extinció a Catalunya. Després de mesos d’investigació, i sota la direcció del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, el 25 d’octubre agents del Grup de Suport de Fauna i Flora d’aquest cos van poder entrar a la finca, amb autorització judicial, i confirmar la comissió del delicte.

En aquest immoble van poder veure com, efectivament, aquestes tortugues estaven en captivitat per un privat. Aquest fet suposa una infracció del Codi Penal, per tinença en captivitat de fauna protegida salvatge.

Qui custodiava aquests animals els tenia retinguts en unes instal·lacions a l’exterior, en una zona enjardinada, amb obstacles per evitar que poguessin escapar.

Una de les 21 tortugues mediterrànies en una finca privada de Barcelona / Agents Rurals
Una de les 21 tortugues mediterrànies en una finca privada de Barcelona / Agents Rurals

Els Agents Rurals, a més del delicte ja esmentat, van detectar mala alimentació en alguns dels exemplars, que tenien la closca deformada per aquest motiu. L’estudo hermanni, l’única tortuga terrestre originària d’Europa occidental, és una espècie que té una alimentació molt variada, perquè menja una àmplia varietat de plantes herbàcies, però també fruits, fulles, bolets i alguns invertebrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa