Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Confirmen la pena de tres anys i mig de presó per una pallissa homòfoba al metro
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència que va anunciar un jutjat de Barcelona el passat mes de juliol, quan va condemnar un jove a tres anys i mig de presó per perpetrar, juntament, amb altres joves una agressió homòfoba a l’L1 del metro. Des del punt de vista de l’Audiència, les càmeres de seguretat proven que l’acusat és un dels autors de la pallissa. Els delictes que se l’imputen són de lesions greus amb l’agreujant de discriminació per raó d’orientació social.

L’agressió va tenir lloc el gener del 2019. Tot va començar quan el jove agredit va pujar a un comboi del metro amb una samarreta on es llegia el lema “Alimenta’m i digue’m que soc guapo”. Això va fer que els tres jutjats, que anaven amb dos menors, s’aixequessin i s’apropessin a la víctima. Llavors, un dels menors li va dir: “Aixeca’t, d’home a home. O què passa, que no ets un home? Posa’t dret, marieta. Què passa, que ets un marieta?”. Davant d’això, el jove va defensar la seva orientació sexual: “Sí, soc marieta, i tu ets burro”.

Una pallissa amb cops de puny i puntades de peu

Després d’aquest enfrontament, la pitjor part de totes va arribar quan l’acusat va baixar del comboi a la parada d’Urquinaona i la resta de joves el van seguir. Llavors li van propinar una pallissa amb cops de puny i puntades de peu, especialment a la cara. L’agressió no va parar fins que no van arribar els vigilants de seguretat.

La sentència inicial, ara confirmada, també va ordenar l’acusat no apropar-se a la víctima ni comunicar-se amb ella durant quatre anys i mig. Paral·lelament, també establia que li havia de pagar una indemnització d’11.430 euros. Pel que fa als altres dos acusats, van ser absolts en el judici del passat mes de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa